Teška prometna nesreća na A3, ozlijeđeno troje putnika

foto: PU vukovarsko-srijemska

Teška prometna nesreća dogodila se u 20,45 sati na autocesti Zagreb-Lipovac, kada se 30-godišnji državljanin Srbije skupom vozila – teretnim i priključnim vozilom srpskih registracijskih oznaka kretao vožnjom unatrag, iako je to izričito zabranjeno na autocesti, u trenutku nailaska osobnog automobila srpskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 54-godišnji državljanin Srbije, koji pritom nije brzinu kretanja vozila prilagodio vidljivosti (gusta magla) i gustoći prometa (kolona teretnih vozila) odnosno prometnim znacima opasnosti.

Da bi izbjegao udar u priključno vozilo, 54-godišnjak naglo skreće udesno na traku za zaustavljanje vozila u nuždi gdje udara u priključno vozilo drugog skupa vozila, također srpskih registracijskih oznaka, kojeg je u koloni teretnih automobila u smjeru graničnog prijelaza Bajakovo zaustavio 44-godišnji državljanin Srbije.

Uslijed udara, osobni automobil 54-godišnjka se odbio i lijevim bočnim dijelom udario u prednji desni bočni dio teretnog automobila 30-godišnjaka.

U prometnoj nesreći 54-godišnji vozač je lakše ozlijeđen, dok su putnici u njegovom automobilu, 48- i 47-godišnjak, oba državljani Srbije, teško ozlijeđeni.

Zbog počinjenih prometnih prekršaja kojima su izazvali prometnu nesreću s ozlijeđenim osobama, policija će protiv oba vozača, 30-godišnjaka i 54-godišnjaka, nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“.