Dijete (11) u prometnoj nesreći zadobilo ozlijede opasne po život. Vozač izazvao frontalni sudar

foto: PU vukovarsko-srijemska

U protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je sedam prometnih nesreća, od čega četiri prometne nesreće s materijalnom štetom (cesta Mirkovci-Nuštar, Vukovar, Vinkovci, Cerna), jedna prometna nesreća u kojoj su četiri osobe lakše ozlijeđene (cesta Mirkovci-Nuštar) te dvije teške prometne nesreće u kojima je ukupno pet osoba teže ozlijeđeno.

U 9,40 sati na cesti Štitar-Babina Greda 24-godišnjak je, uslijed neprilagođene brzine osobinama i stanju kolnika (zavoj udesno, kolnik klizav), izgubio nadzor nad osobnim automobilom austrijskih registracijskih oznaka te prešao na prometnu traku za vozila iz suprotnog smjera gdje udara u osobni automobil županjskih registracijskih oznaka kojim je upravljala 38-godišnjakinja.

U prometnoj nesreći oboje vozača je teže ozlijeđeno, dok je 11-godišnja putnica, koja se nalazila na mjestu suvozača u automobilu 38-godišnjakinje, zadobila teške tjelesne ozljede opasne po život.

Protiv 24-godišnjaka policija će nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“.