Tatjana Mirić kandidatkinja za zamjenicu župana VSŽ iz reda srpske manjine

0
foto: Ivan Matić (Press032.com)

Vinkovčanka Tatjana Mirić (55), hrvatskoj i široj javnosti poznata i po svome humanitarnom radu, jučer je u Iloku najavila svoju kandidaturu za zamjenicu župana Vukovarsko – srijemske županije iz reda srpske nacionalne manjine. Predstavljajući se Mirić je rekla kako je kroz 12-godina svoga humanitarnog rada obišla cijeli svijet te da je stoga sigurna kako će se snaći i na mjestu zamjenice župana iako nije klasična političarka. Najavila je kako na izbore izlazi kao nezavisna kandidatkinja ali i kandidatkinja koja je neopterećena političkim i bilo kojim drugim podjelama.

„U srpskoj zajednici do sada nije napravljen nikakav pomak. Smatram kako su se protekle godine mogle puno bolje iskoristiti. Vrlo malo se govorilo za ljude, a više za osobne interese. Mislim i kako je 30 godina poslije rata došlo vrijeme za drugačiju i neopterećenu politiku i da je svima dosta rata. Svi, bez obzira na nacionalnost, suočavamo se s problemima nedostatka radnih mjesta, iseljavanjem i slično. Moja vrata će uvijek biti otvorena za sve ljude, a spremna sam na dijalog sa svima. Ako sam to mogla napraviti u Jemenu, Kongu, Etiopiji i drugdje širom svijeta mogu i u svojoj županiji“, rekla je Mirić.

Najavila je kako će tijekom svoga rada graditi novu sliku o srpskoj zajednici, sliku života i poštovanja svakog čovjeka bez obzira na nacionalnost kao i da ne želi govoriti jezikom politike sukoba i razdora. Planira posebnu pažnju posvetiti radu sa najmlađim članovima srpske zajednice te najavila kako će sukladno tome dio plaće za obrazovanje nadarene djece koja nemaju mogućnost školovanja te koja bi nakon školovanja ostajala u ovoj županiji i svojim stečenim znanjem radila na razvoju iste. Prema njenim riječima pogranično područje je postalo prepreka razvoju regije s obje strane granice kao i da razvoj infrastrukture treba usmjeriti u budući gospodarski rast gradeći mostove i ceste koje spajaju dvije države Hrvatske i Srbiju.

Odgovarajući na novinarska pitanja rekla je i da je spremna otići na Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata i položiti vijenac svim žrtvama.

„Osobno sam već i bila na groblju i otići ću opet. Tamo su pokopani ne samo Hrvati nego i Srbi, Bošnjaci, Mađari, Romi i drugi. Neću otići na groblje pokloniti se samo njima nego i njihovim majkama, očevima, braći, sestrama, prijateljima, kumovima… Uradila sam to već i uraditi ću opet, nebitno gdje i kada. Majka je majka, nebitno je čija je“, zaključila je Mirić.