Svjetski kup u skoku s motkom ovog tjedna u Osijeku

0
foto: AK Slavonija Žito

Da se u gradu na Dravi događaju brojni veliki događaji nije tajna, a ovog tjedna imat ćemo priliku svjedočiti još jednom. Riječ je o svjetskom kupu u skoku s motkom, World Athletics Indoor Tour Bronze, pod nazivom „Memorijal Josip Gašparac“.

Svjetski kup u skoku s motkom okupit će elitne atletičare od kojih su brojni aktualni državni prvaci, osvajači medalja na europskim i svjetskim natjecanjima, sudionici Olimpijskih igara, ali i rekorderi država.

Posebno valja istaknuti i da je potvrđen nastup aktualnog viceprvaka svijeta, sjajnog Filipinca Ernesta Obiene koji je preskočio i visinu od 6 metara! Takve sportske velikane poput njega rijetko možemo vidjeti u našoj sredini, a vi imate priliku to doživjeti u utorak od 18:30 sati u atletskom tunelu dvorane Gradski vrt.

Dakako, zadovoljstvo je i što u takvoj konkurenciji imamo i našeg predstavnika, Ivana Horvata, koji je najbolji hrvatski motkaš svih vremena, državni rekorder, olimpijac i višestruki prvak Hrvatske.

Kroz dva dana spektakla, u natjecanju će sudjelovati 50-ak vrhunskih motkaša i motkašica iz 19 zemalja, među kojima su Parlak Demet, Campos Juliana, San José Andrea, Nikola Pöschlová, Scardanzan Virginia, Yana Hladiychuk, Malavisi Sonia, Klekner Hanga, Eléni-Klaoúdia Pólak, Bonde Holm Caroline, Jorge Luna, Bárta Dan, Valters Kreišs, Robert Renner, Hussain Asim Al Hizam, Bokai Huang, Carson Cody Waters, Pedro Buaró, Olen Tray Oates i brojni drugi.

Tako će svoje predstavnike imati: SAD, Kina, Brazil, Meksiko, Filipini, Italija, Portugal, Španjolska, Danska, Turska, Mađarska, Grčka, Saudijska Arabija, Ukrajina, Češka, Slovenija, Srbija, Bosna i Hercegovina i dakako Hrvatska.

Glavni dio spektakla planiran je za utorak, 20. veljače, od 18:30 sati kada nastupa elitna muška grupa. Za sve zainteresirane donosimo i detaljan raspored svjetskog kupa:

UTORAK – 20. veljače 2024.
14:30 sati – SKOK S MOTKOM (Ž) – ELITNA GRUPA
18:30 sati – SKOK S MOTKOM (M) – ELITNA GRUPA
21:00 sati – proglašenje pobjednika

SRIJEDA – 21. veljače 2024.
11:00 – SKOK S MOTKOM GRUPA C (Ž) i C (M)

15:00 – SKOK S MOTKOM GRUPA B (Ž)
18:30 – SKOK S MOTKOM GRUPA B (M)

Zajamčen je pravi užitak, posebice za sve oni koji će imati priliku uživo pratiti ovu manifestaciju u atletskom tunelu dvorane Gradski vrt.
I ono što je također bitno istaknuti u najavi ovoga natjecanja – rezultati će se bodovati za ostvarivanje norme za odlazak na Olimpijske igre u Parizu kao i za predstojeća svjetska i europska prvenstva. U svakom slučaju, bit će to istinski sportski praznik u gradu na Dravi!
Za više informacija zapratite službene stranice događaja.