Sutra se održava Uskrsni gastro fest Đakovo 2024.

0

Turistička zajednica grada Đakova s partnerima i ove godine organizira Uskrsni gastro fest koji će se održati 23. ožujka 2024. godine.

Ovaj se gastro fest održava od 2010. godine te privlači sve veći broj posjetitelja i izlagača.

Na Uskrsnom gastro festu u Đakovu u Ulici pape Ivana Pavla II (Korzo), svoje će proizvode predstaviti obiteljska poljoprivredna gospodarstva, obrtnici, udruge i domaće radinosti.

Radionica tradicionalnog šaranja jaja voskom održat će se pod vodstvom Mihaele Šogorić koja sa svojim suradnicima iz Semeljaca veliku pažnju posvećuje očuvanju ovog običaja. Radi se o starom seoskom načinu šaranja jaja, kako su to radile njihove bake i prabake – voskom, a potom bojanju u bojama koje su napravile od obične grafitne olovke.

Srednja strukovna škola Antuna Horvata Đakovo održat će radionicu „Čokoladna uskrsna jaja“ na kojoj ćete imati priliku izraditi i kušati svoje čokoladno jaje.

Udruga „Kreativa za kulturu” priprema zabavnu potragu za pisanicama uz animacijski program i druženje sa živim zečevima u Strossmayerovom parku gdje će najmlađi imati priliku sudjelovati u potrazi za čokoladnim pisanicama. No to nije sve, za najbolje su osigurani slatki poklon paketići.

Cilj ovog gastro festa promocija je ukupne ponude i tradicije Slavonije i Baranje u vidu eno-gastronomske ponude, ponude turističkih suvenira, prezentacije kulturne baštine i radionica.

Program: 

9:00 – 13:00 – Izložba i prodaja proizvoda – Ulica pape Ivana Pavla II. (Korzo)

10:00 – 12:00 – Radionica „Čokoladna uskrsna jaja“ – izrada čokoladnih jaja pod vodstvom Srednje strukovne škole Antuna Horvata – kuća Reichsmann

10:00 – 12:00 – Radionica šaranja jaja voskom pod vodstvom Mihaele Šogorić – Gradska knjižnica i čitaonica Đakovo

Udruga „Kreativa za kulturu” – Strossmayerov perivoj

10:00 – Prijave za potragu i druženje sa živim zečevima

11:00 – Uskrsna potraga uz animacijski program

Organizator: Turistička zajednica grada Đakova

Partneri: Srednja strukovna škola Antuna Horvata Đakovo, Udruga „Kreativa za kulturu” Đakovo, Gradska knjižnica i čitaonica Đakovo