Stigla aplikacija kojom će se provjeravati COVID potvrde

0

Mobilnom aplikacijom moguće je provjeriti potvrde o testiranju, potvrde o cijepljenju i potvrde o preboljenju. U Hrvatskoj je do sada potvrdu preuzelo više od 217.000 građana.

Na Apple App Store danas je stigla mobilna aplikacija CovidGO za provjeru EU digitalnih COVID potvrda, a uskoro će biti dostupna i na Google Play Storeu. Kako je ministar Davor Božinović pojasnio, aplikacija je besplatna i omogućava provjeru QR kodova na COVID potvrdama izdanim u Hrvatskoj i državama članicama EU. Mobilnom aplikacijom moguće je provjeriti potvrde o testiranju, potvrde o cijepljenju i potvrde o preboljenju.

“CovidGO ne obrađuje osobne podatke, već provjerava nacionalni digitalni potpis zapisan u QR kodu. U slučaju valjane potvrde ekran će se prikazati u zelenoj boji, a u slučaju da potvrda iz bilo kojeg razloga nije valjana prikazat će se crveni ekran s dodatnim obrazloženjem. Sukladno odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite, mobilna aplikacija će olakšati provjere valjanosti potvrda za vrijeme događanja na kojima će biti prisutne osobe koje posjeduju EU digitalnu COVID potvrdu. Tehničko rješenje sustava EU digitalne COVID potvrde u Republici Hrvatskoj uspostavila je tvrtka AKD, a do sada je potvrdu preuzelo više od 217.000 građana”, stoji i Facebook objavi ministra Božinovića.