Slovenija uvodi policijske punktove kod granice s Hrvatskom

0
foto: MUP

Slovenija je odlučila uvesti policijske punktove na cijelom teritoriju u neposrednoj blizini graničnih prijelaza, pa tako i kod granice s našom zemljom.

Schengenski režim je i dalje na snazi i preko granice se može prelaziti bez ikakve kontrole, ali na teritoriju Slovenije će policija postaviti punktove gdje će zaustavljati i provjeravati pojedina vozila.

Sve se to događa zbog ilegalnih migracija a Slovenci žele slijediti primjer Talijana, doznaje neslužbeno slovenski 24 ur.Policija će tako moći sigurno provjeravati vozila i to na području PU Novo mesto kod željezničkog nadvožnjaka Rigonce, Trnovec kod Metlike, Obrežje kod Kalina te na području PU Koper u Rakitovec, Podgorje i Sočerga. Iza graničnog prijelaza Obrežje policija provodi akcije motrenja‘, piše 24ur.

Podsjećamo, prije osam dana slovenska vlada je poručila kako neće postavljati graničnu kontrolu s Hrvatskoj usprkos velikom broju ilegalnih migracija no izgleda da su se predomislili.

Nakon što smo početkom godine ušli u Schengen, broj ilegalnih migranata koji dolaze u Sloveniju se povećao. Slovenska policija od početka godine do kraja kolovoza obradila je 36.137 ilegalnih prelazaka državne granice između Slovenije i Hrvatske. U istom razdoblju prošle godine obrađen je 13.601 neovlašteni ulazak, navodi slovenski 24 sata.

Upravo zbog toga slovenska policija je pojačala prisutnost i počela provoditi ophodnje sa svim policijama država s kojima Slovenija graniči.