Osnovna škola Ivana Filipovića u Osijeku uvela zabranu mobitela

0
foto: Pixabay

Osnovna škola Ivana Filipovića u Osijeku postala je škola bez mobitela. Ovo će možda zvučati čudno starijim generacijama kojima je to bilo normalno za vrijeme njihovog školovanja ali danas je novo normalno da svi imaju pametne telefone, pa čak i oni najmanji. Tehnologija je danas neizbježan dio svakodnevnice, sve više djece posjeduje pametne telefone. Kako tehnologija ipak ne bi uzela svoj mah sve je više onih koji se odlučuju za zabranu korištenja pametnih telefona u školama.

Ulaskom u novu školsku godinu OŠ Ivana Filipovića u Osijeku je uvela nova pravila za učenike. Od ove školske godine učenicima je zabranjeno korištenje mobitela. Na ideju je došao školski ravnatelj, Zlatko Kraljević zajedno s drugim učiteljima. Po dolasku u školu učenici svoje mobitele odlažu u posebne kutije te se spremaju u školsku zbornicu gdje ostaju do kraja školskog dana.

Ove školske godine planiran je projekt „ŠKOLA BEZ MOBITELA“. Provodit ćemo različite aktivnosti s ciljem prevencije nasilja na internetu i zloupotrebe mobitela i tehnologije, a tijekom boravka u školi bit će zabranjena upotreba mobitela i druge tehnologije, osim u nastavne svrhe ili zdravstveno opravdanog razloga (uz predočenje medicinske dokumentacije).” – navode iz škole.

Iako je nekima to teško palo, neki ipak u ovoj odluci vide pozitivne strane.

Najviše je što su djeca sada puno koncentranija na satu, ne odvraća im pozornost mobitel. Prije su ‘zujali’ na tim mobitelima, nisu ni dizali glavu za vrijeme odmora, a sad oni pričaju jedni s drugima“, rekao je ravnatelj Kraljević za STV.