Šleperom udario biciklista i pobjegao s mjesta nesreće

0
foto: MB PRESS/ILUSTRACIJA

Teška prometna nesreća u kojoj je 40-godišnjak teško ozlijeđen dogodila se proteklog utorka oko 18.50 sati u Čađavici, izvijestila je danas PU virovitičko-podravska.

Do prometne nesreće je došlo kada je 25-godišnji vozač teretnog vozila i poluprikolice, upravljajući vozilom po mokrom kolniku od kiše koja je padala, stražnjim dijelom poluprikolice udario u bicikl kojega je na bankini držao pješak koji nije koristio reflektirajući prsluk niti bio označen nekim izvorom svjetlosti, uslijed čega je pješak pao na bankinu.

Vozač skupa vozila je napustio mjesto događaja prometne nesreće, ali je naknadno pronađen. Zbog počinjenja ovog kaznenog djela slijedi kriminalističko istraživanje.

Stoga se ponovno pozivaju svi vozači da prilagode brzinu kretanja vozila uvjetima na cesti i  da obrate pozornost na pješake koji se kreću uz rub kolnika ili zadržavaju uz rub kolnika sa namjerom prelaska ceste, poručuju iz policije.

Pješaci se u cilju povećanja vlastite sigurnosti, prije nego počnu prelaziti cestu upućuju da obavezno provjere mogu li cestu prijeći na siguran način, da obavezno koriste nogostup kao prometnu površinu namijenjenu za kretanje pješaka na svim prometnicama uz koje su izgrađeni, odnosno oprezno kretanje uz rub ceste uz koje nema nogostupa. 
Isto tako se svi pješaci upućuju na korištenje svjetlije odjeće, odnosno reflektirajućih dijelova odjeće ili reflektirajuće prsluke prilikom kretanja kolnikom u noćnim uvjetima i uvjetima smanjene vidljivosti, odnosno korištenje različitih svjetiljki koje će ih osvjetljavati i na taj način postići da ih drugi sudionici u prometu vide, zaključuju iz policije.