Slavko Bralić ponovno je igrač Osijeka

0
FOTO:NK OSIJEK

Iskusni branič nakon šest godina se vratio u Gradski vrt nakon što je s Osijekom potpisao ugovor do 2024. godine.

Slavko Bralić ponovno je igrač Osijeka. Ovaj 28-godišnji središnji branič već je nosio dres Bijelo-plavih u sezonama 2013/14. i 2014/15., upisao je ukupno 47 nastupa uz jedan pogodak pa krenuo tražiti igraču afirmaciju izvan HNL-a. U BiH igrao je za Široki Brijeg, u Azerbajdžanu za Neftči Baku, a okušao se još i u AE Larisa iz Grčke te Vojvodini iz Srbije. S Osijekom je potpisao ugovor do 2024. godine, a u Gradski vrt dolazi kao slobodan igrač.

Sretan sam i zadovoljan što sam nakon šest godina ponovo u Gradskom vrtu, u Osijeku sam proveo lijepe trenutke i stekao mnoge prijatelje. Lijepe uspomene me vežu i uz NK Osijek, taj klub nije bio to što je danas i jako sam sretan što je prebrodio teške trenutke kroz koje je prolazio i što je postao klub koji se bori za naslov prvaka Hrvatske.

Opravdati Bjeličino povjerenje

Slavko je, poput drugih igrača, pratio događanja u Gradskom vrtu.

Pratio sam što se događa, bilo mi je jako drago što je sve bolji i sve konkurentniji u HNL-u i mogu samo biti ispunjen ponosom što sam dio takvog Osijeka. Promijenilo se i dosta igrača, mislim da sam iz aktualnog kadra samo s kapetanom Milom Škorićem dijelio svlačionicu, ali u ovom gradu imam mnoge prijatelje i siguran sam da neću imati problema s uklapanjem u momčad. Potrudit ću se da opravdam povjerenje Nenada Bjelice i tako mu zahvalim što me doveo, a u svakom trenutku, na treninzima i na utakmicama, ću se truditi da pomognem Osijeku da bude što bolji i da ostvari svoje ciljeve.

Afirmacija u inozemstvu

Iskusni branič u Gradski vrt se vratio bogatiji za značajno igračko iskustvo.

Prošao sam različite lige i države, mišljenja sam da sam stekao vrijedno iskustvo igrajući u tamošnjim klubovima i siguran sam da će mi koristiti. Mislim da sam se afirmirao kao igrač, sada sam u najboljim godinama i dat ću sve od sebe da to i pokažem na travnjaku. Znam kakav je Osijek danas klub, a ja ću pružiti maksimum da doprinesem njegovom rastu.

Iako je iz Gradskog vrta otišao s brojem pet na leđima, za novu sezonu je uzeo broj 28.

Petica je zauzeta, ali sam se sjetio da sam na prvoj utakmici koju sam igrao za Osijek nosio broj 28, pa sam se time vodio. Nadam se da će biti sretan – poručio je Bralić.

Igrački i karakterni dobitak

Kvalitete Slavka Bralića dobro poznaje i Ivica Kulešević koji ga je u dresu Osijeka vodio kao trener.

Bio sam mu trener u svom prvom mandatu. Radujem se njegovom povratku, znam da je imao dosta ponuda iz klubova iz cijele Europe, a ja čvrsto vjerujem da će i za klub i za njega biti dobra odluka što je došao u Gradski vrt. Tražili smo dugo igrača koji će ojačati našu zadnju liniju, a uvjereni smo da će svojim igračkim kvalitetama, ali i svojim karakterom, donijeti ono što tražimo. Želim mu puno sreće u ovom njegovom povratku u Gradski vrt – rekao je Kulešević.