Hrvatska je remizirala s Armenijom u Velikoj Gorici

0
FOTO:HNS

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je u prvom pripremnom nastupu uoči EURA u Velikoj Gorici protiv Armenije 1-1 (1-0).

Za Hrvatsku je zabio Perišić, a za Armeniju naturalizirani Armenac Wbeymar. Vatreni u nedjelju igraju protiv Belgije, što je posljednja provjera uoči početka Eura i ogleda s Engleskom na Wembleyju 13. srpnja.  

U 23. minuti kapetan Luka Modrić nabacio je iz kuta i pronašao nečuvanog slavljenika Ivana Perišića koji je glavom zakucao loptu u mrežu. Podsjetimo, Interov ofenzivac danas je ubilježio 100. nastup u hrvatskom dresu.Samo tri minute kasnije ozlijedio se Brekalo i morao je izaći iz igre, dok je u igru ušao Mario Pašalić.

U drugom dijelu izašli su Modrić, Vrsaljko, Vlašić i Vida, a ušli Juranović, Rebić, Petković i Škorić.

U 49. minuti Rebić s šest metara i potpuno sam šalje loptu visoko iznad grede, a to je bio uvod u seriju hrvatskih promašaja. U jednoj akciji u 57. minuti “Vatreni” su bespotrebno dodavali loptu, umjesto da u izglednoj poziciji pucaju po golu i ugroze vratara.

Ta nonšalancija je kažnjena u 72. minuti kada je nakon pogrešaka Brozovića i Škorića lopta došla do naturaliziranog Kolumbijca Wbeymara Angula, koji s 20-tak metara odašilje bombu u same rašlje Livakovićeva gola.

HRVATSKA – ARMENIJA 1-1

Strijelci: 1-0 Perišić (23). 1-1 Wbeymar Angulo (72)

Dvoboj se igrao na Gradskom stadionu, a sudio je Bilbija iz BiH.

HRVATSKA: Livaković – Vrsaljko (Juranović,46) Ćaleta-Car, Vida (Škorić, 46), Barišić – Modrić (Rebić, 46), Brozović – Brekalo (Pašalić, 26), Vlašić (Petković, 46), Perišić (Badelj, Perišić 62) – Kramarić

ARMENIJA: Jurčenko – Teterijan (Monroy, 62), Voskanjan, Calisir, Hovhanisijan – Babajan (Melkojan, 46), A. Grigorijan, Spertsijan (Angulo, 46), Bajramian – Barsegijan, Adamijan (Bičahčjan, 46)