Skupom u Vukovaru obilježena 33. obljetnica HDZ-a

0
Press032.com

Predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković poručio je jučer iz Vukovara s obilježavanja 33. obljetnice stranke, kako je Vlada od svih sredina u proteklih sedam godina najviše učinila za Vukovar te će i dalje pomagati tome gradu misleći na njegovu prošlost, sadašnjost i budućnost.

Po njegovim riječima, HDZ je danas moderna i napredna stranka, konsolidirana u svakom pogledu i spremna nastaviti biti predvodnik razvoja i napretka Hrvatske.

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved poručio je kako je predvođena HDZ-om Hrvatska ostvarila ogroman napredak, ali da se pri tome neće zaboraviti na još uvijek neriješenu sudbinu brojnih nestalih osoba iz Domovinskog rata.

Predsjednik vukovarsko-srijemskog HDZ-a, ministar obrane Mario Banožić pozvao je članove stranke na jedinstvo rekavši kako su uvijek kada su bili jedinstveni postizali ogromne uspjehe. “Krenuli smo pod vodstvom prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana i tako i nastavljamo, pobjednička smo stranka i to ćemo ostati i u buduće”, poručio je Banožić

Govorio je i vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić kazavši kako je HDZ u Vukovarsko-srijemskoj županiji iznimno jak i to će ostati i ubuduće. “Kada smo i gubili, gubili smo ne zato što smo bili slabi, već zato što nismo prepoznali potrebu za dajemo priliku mladima”, ocijenio je Dekanić poručivši kako ne postoji niti jedna razlog da HDZ ne nastavi pobjednički niz.

Predsjednik vukovarskog HDZ-a, saborski zastupnik Nikola Mažar dotaknuo se glasovanja u Saboru o davanju potpore Ukrajini kroz obuku njezinih vojnika u Hrvatskoj ocijenivši žalosnim da je protiv toga glasovao gradonačelnik grada koji je 1991., također u agresiji, sravnjen sa zemljom.

Govorio je i predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a, saborski zastupnik Josip Šarić obećavši kako će na idućim lokalnim izborima HDZ imati gradonačelnika Vukovara.

“Danas dvojica vukovarskih smušenjaka Penava i Pavliček ne glasuju i ne daju podršku Ukrajini. Rekao sam u Saboru da svi mi možemo naći razloga da ne damo potporu, ali njih dvojica koja dolaze iz Vukovara, koji je toliko učinio za Hrvatsku, za to nisu imali opravdanja. rekao je Šarić.

Press032.com