Škola nogometa iz Kneževih Vinograda prepoznata u Hrvatskoj, a i šire

U posljednje četiri godine škola nogometa NK Borca Kneževi Vinogradi okupila je velik broj djece iz cijele Baranje te uz kvalitetnu igru ostvaruje visoke rezultate. Djeca se natječu u četiri kategorije: stariji pioniri, mlađi pioniri, početnici, predpočetnici, a u budućnosti će se natjecati i djeca vrtićke dobi. Osim što se natječu te su nositelji kvalitete u Baranjskoj ligi, na visokim mjestima tablice su u svim kategorijama i u II. kvalitetnoj županijskoj ligi u kojoj se natječu od ove godine.

Škola je prepoznata i van Baranje, naime vrlo su česta gostovanja u ligaškim i prijateljskim utakmicama u ostatku Osječko-baranjske županije, Hrvatske, ali i u Mađarskoj. Škola nogometa formirana je prije nekoliko mjeseci, a usko je vezana uz NK Borac. O uspjesima i budućim planovima razgovarali smo s trenerom i voditeljem škole nogometa Ivicom Plantosarom.

,,Cilj nam je biti prepoznatljiva škola nogometa i pružiti djeci mogućnost da se natječu u kvalitetnoj ligi i igraju na višem rangu natjecanja i kvalitetnijoj razini.” – komentirao je trener Ivica Plantosar te dodao kako okupljaju najkvalitetnije igrače iz cijele Baranje.

O djeci se brine pet trenera od kojih je jedan trener vratara, pružaju im se svi uvjeti, a trenutno se radi i manji teren baš za djecu. Svaki odlazak na udaljenije gostovanje za djecu je organiziran i zabavni sadržaj. Plantosar istaknuo je nedavni odlazak u Orahovicu gdje su djeca u prijepodnevnim satima igrali utakmicu protiv Feričanaca, a ostatak dana proveli su na orahovačkom jezeru.

,,Mi puno ulažemo, prije svega cilj je djeci pružiti sadržaj, maknuti ih od televizora, igrica, s ulice i od poroka, nuditi im kvalitetniji život, napraviti najbolju školu nogometa u Baranji i danas-sutra možemo igrati u prvoj kvalitetnoj ligi.” – komentirao je.

Stariji pioniri Borca trenutno su prvi na tablici županijske lige, mlađi pioniri i početnici zauzeli su peto mjesto, dok su predpočetnici osmi. U svakoj kategoriji natječe se po 18 ekipa. Stariji pioniri imaju osam pobjeda od isto toliko odigranih utakmica, dok je iza njih NK Osijek kao ipak najkvalitetniji klub u natjecanju. Upravo s Osijekom, Suljošani imaju dobru suradnju i komunikaciju te je troje djece već prešlo igrati za Osijek.

Osim samog nogometa i napredovanja djeci se nude izleti, odlasci na more, sve popraćeno s nogometom. Plantosar je istaknuo prošlogodišnji odlazak na turnir u Labin koji je za svi djecu bio besplatan. Stariji i mlađi pioniri na tom natjecanju izgubili su od velike Rijeke gustim rezultatom, dok su početnici osvojili treće mjesto pobijedivši Opatiju.

Svi zainteresirani roditelji s djecom iz Baranje od 2005. do 2015. godišta mogu se javiti i priključiti školi tijekom cijele godine.