Škoda objavila prve skice redizajnirane Octavije

0
foto:Škoda


Škoda Octavia, legendarni model automobila koji se već četvrtu generaciju unatrag izdvaja svojim karakterističnim dizajnom i izvanrednom izvedbom, spreman je za svoj najnoviji facelift. Četvrtu modernu generaciju Octavie očekuje osvježenje četiri godine nakon početka proizvodnje, zadržavajući svoju popularnost kao hatchback i Combi karavan. No, ono što je najuzbudljivije jest najava Sportline i RS verzija koje će dodatno oplemeniti ovaj već impresivni automobil.

U prvom mjesecu ove godine je novoregistriran 4461 novi osobni automobil, što je čak 1115 komada više nego u istom mjesecu 2023. godine. Škoda drži prvo mjesto među markama. Prvi na listi najprodavanijih modela u 2024. godini je Opel Corsa s 312 komada (6,99 posto tržišta). Škoda Octavia je druga s 258 komada (5,78 posto), a Suzuki SX4 treći sa 159 komada (3,56 posto).

Škoda je nedavno objavila vanjske skice osvježene Octavije, najavljujući digitalnu globalnu premijeru zakazanu za 14. veljače. Ove skice otkrivaju profinjeni dizajn s naglaskom na novim prednjim svjetlima, redizajniranim braniku i ažuriranom Škodinom rešetkom. Ova posljednja iteracija Octavije predstavlja izuzetnu kombinaciju elegancije i sportskog stila, nudeći vozačima još impresivniji izgled.

foto:Škoda

Najnovije ažuriranje Octavije donosi redizajnirane branike i rešetku, pružajući vozilu svježiji izgled. Novi prednji svjetlosni sustav ističe se izoštrenim konturama, dodajući automobilu sportski šarm i privlačnost. Uz to, druga generacija LED Matrix prednjih svjetala osigurava izvanrednu osvjetljenost i sigurnost na cesti, čineći Octaviu još impresivnijim izborom u svojoj klasi.

Škoda Octavia već je ostvarila nevjerojatne prodajne brojke od preko sedam milijuna primjeraka od svog lansiranja 1996. godine, a najnovija nadogradnja samo će dodatno ojačati njezinu poziciju kao bestseler među kupcima diljem svijeta. S nestrpljenjem očekujemo da vidimo ovu osvježenu verziju na cestama i vjerujemo da će opravdati i nadmašiti očekivanja ljubitelja Škode diljem svijeta.

foto:Škoda