Sklopile fiktivan radni odnos i HZZO oštetile za 24 tisuće eura

0
foto: MUP

Osumnjičene su dovele u zabludu Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, koje je 41-godišnjakinji platilo zdravstvenu zaštitu te određen novčani iznos sukladno Zakonu o rodiljnim i roditeljskim potporama u ukupnom iznosu oko 24 tisuće eura

PU brodsko-posavska izvijestila je danas kako je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da su 48-godišnjakinja i 41-godišnjakinja zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Prijevara.

Potvrđena je sumnja da su 48-godišnjakinja kao poslodavac i 41-godišnjakinja kao djelatnica sklopile ugovor o radu znajući da se radi o fiktivnom radnom odnosu. Tako su dovele u zabludu Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, koje je 41-godišnjakinji platilo zdravstvenu zaštitu sukladno odredbama Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju te određen novčani iznos sukladno Zakonu o rodiljnim i roditeljskim potporama u ukupnom iznosu oko 24 tisuće eura, stoji u priopćenju policije.

Policijski službenici protiv 48-godišnjakinje i 41-godišnjakinje podnose kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.