Šišljagić: Gradska Uprava mora služiti građanima, a ne oni njoj

0

foto: MB Press

Predsjednik stranke Snaga Slavonije i Baranje i kandidat za gradonačelnika Osijeka Vladimir Šišljagić, u nedjelju je na tiskovnoj konferenciji predstavio svoj program, a najavio je da će njegov prvi potez biti otvaranje Ureda za komunikaciju s građanima. 

 Ured će biti otvoren svaki  dan i u njemu će se zaprimati prijedlozi, pritužbe i zahtjevi građana, a Gradska uprava dužna je u najviše dva tjedna odgovoriti na svaki upit, rekao je Šišljagić. Dodao je kako namjerava prekinuti višegodišnju praksu zanemarivanja građana i njihovih problema.

Po njegovim riječima, ured će objedinjavati sve gradske službe jer do sada su građani morali hodati od vrata do vrata gubiti vrijeme i moljakati, a sve to s neizvjesnim ishodom.

„Na izravnoj suradnji s građanima ću posebno inzistirati, jer Gradska uprava i postoji zato da bi služila građanima, a ne da oni služe njoj“, dodao je.

Posebnu pozornost, najavio je, će obratiti na starije sugrađane, civilne i ratne vojne invalide i najmlađe koji su budućnost grada, naglasivši da su te kategorije građana ujedno i najranjivije.

Projekti koje će realizirati u prvoj godini mandata su smanjenje prireza, cijene gradskog prijevoza, odvoza komunalnog otpada, komunalnih naknada i doprinosa, spomeničke rente i ostalih nameta koje su u nadležnosti Gradske uprave.

Kao kapitalne projekte najavio je izgradnju novih kapaciteta, obnovu i opremanje svih vrtića i jaslica, poludnevnih i dnevnih boravaka za umirovljenike, sanaciju odlagališta otpada Lončarica velika, obnovu i rekonstrukciju kupališta Copacabana, nastavak izgradnje stanova za mlade obitelji i socijalno ugrožene, te realizaciju projekta Muzej Domovinskog rata.

 “Dosta je bilo iseljavanja iz Osijeka. Vrijeme je da se naši sugrađani, koje su svojim nečinjenjem dosadašnje vlasti potjerale u tuđinu, vrate u svoj grad, a ja se obvezujem da ću njihov povratak poticati konkretnim mjerama i stvoriti mogućnosti“, istaknuo je Šišljagić.

 Od strateških projekata istaknuo je izgradnju novog, suvremenog Doma za starije i nemoćne, hospicija i palijativne skrbi, izgradnju dva nova mosta preko Drave – cestovnog i pješačkog te poboljšanje gradskog prijevoza izgradnjom novih tramvajskih ruta i premještanjem remize.

 Šišljagić je naveo kako je uvjeren da će sugrađani znati prepoznati “tko je od kandidata jedan od njih, a ne lutka na koncu kojom upravljaju iz stranačkih središnjica daleko od Osijeka“.