Sanitetskim vozilom udario u zid, jedna osoba poginula i jedna ozlijeđena

foto:MUP

Jučer, 13. studenog 2021. godine, u 17.39 sati na DC-502 u Zemuniku Gornjem, dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradala jedna osoba.

Prema rezultatima provedenog očevida, do prometne nesreće je došlo na način da je 55-godišnji hrvatski državljanin upravljao sanitetskim vozilom zadarskih registarskih oznaka i kretao se iz smjera Zadra, pri čemu nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama i stanju ceste te vremenskim neprilikama. Izgubio je kontrolu nad upravljačem te vozilom prešao u prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera, nakon čega je lijevom stranom vozila udario u zid nadvožnjaka, a potom i u kamen te se nastavio nekontrolirano kretati po zemljanoj površini gdje se zaustavio, priopćili su iz Policijske uprave zadarske.

Na mjestu događaja smrtno je stradao 82-godišnjak, dok je 47-godišnja putnica, zbog zadobivenih ozljeda, kolima Hitne medicinske pomoći prevezena u Opću bolnicu Zadar. Vozač i treći putnik iz vozila, muška osoba u dobi od 40 godina, nisu ozlijeđeni.

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru naložilo je provođenje obdukcije, a također će se obaviti i sve druge dokazne radnje kako bi se utvrdile sve okolnosti ove prometne nesreće.