S krivotvorenim negativnim testovima pokušali ući u Hrvatsku

0

U petak je troje osoba pokušalo prijeći granični prijelaz Bajakovo s krivotvorenim negativnim testovima na COVID-19, odnosno na koronavirus. Naime, negativan PCR test potreban je za ulazak u Hrvatsku posljednjih tjedan dana.

Svo troje su hrvatski državljani koji su iz Srbije pokušali ući u Hrvatsku s ovim lažnim rezultatima testa. Radi se o 49-godišnjakinji, 36-godišnjaku i 48-godišnjaku.

O događajima izvijestila je PU vukovarsko-srijemska, a priopćenje prenosimo u cijelosti.

,,U petak, 4. prosinca na graničnom prijelazu Bajakovo policijski službenici za graničnu kontrolu su provjerom vjerodostojnosti utvrdili tri krivotvorena nalaza PCR testa na COVID-19 u tri slučaja.

Naime, pri ulaznoj graničnoj kontroli u 13,40 sati, 49-godišnja hrvatska državljanka je policijskim službenicima dala krivotvoren obrazac negativnog PCR testa na Sars-Cov2 Instituta za javno zdravlje Srbije kako joj se, sukladno Odluci Stožera civilne zaštite RH, ne bi odredila mjera samoizolacije na adresi prebivališta.

Isto su potom učinili i 36-godišnjak i 48-godišnjak, oba hrvatski državljani, koji su ulaznoj graničnoj kontroli pristupili u 15,30 sati, dajući pritom policijskim službenicima krivotvorene obrasce negativnog PCR testa na Sars-Cov2.

Policija će protiv svih počinitelja podnijeti kaznene prijave zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Krivotvorenje isprave redovnim putem.” – Izvijestila je PU vukovarsko-srijemska.