Rekonstrukcija ceste od Luke Nemetin do Vukovarske ulice

0


Danas je u Ispostavi Hrvatskih cesta u Osijeku potpisan ugovor između investitora radova Hrvatskih cesta d.o.o. i odabranog izvoditelja radova tvrtke Gravia d.o.o. za projekt pod nazivom Rekonstrukcija državne ceste DC417, dionica 001 Riječno pristanište Osijek-Nemetin i Vukovarske ulice do raskrižja za Riječnu luku Tranzit i rekonstrukcija kolnika, biciklističke staze i nogostupa nerazvrstane ceste u dionici Vukovarske ulice u Osijeku do raskrižja u riječnu luku Tranzit.

– Zadovoljstvo mi je potpisati još jedan ugovor za rekonstrukciju ceste koji treba biti dovršen šest mjeseci od uvođenja izvođača u radove. Ovo je jedan u nizu projekata koje provodimo otkako smo prije točno tri godine održali sastanak na inicijativu župana Anušića, a tema su bile prometnice u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji. Sve što smo dogovorili na tom sastanku, a govorili smo i o autocesti, podvožnjaku na Čepinskoj i drugim projektima, ovim potpisom ugovora ispunjavamo i zadnju investiciju koju smo tada dogovorili – rekao je Josip Škorić, predsjednik uprave Hrvatskih cesta.

Potpisivanju ugovora vrijednog 26,24 milijuna kuna nazočili su i osječko-baranjski župan Ivan Anušić te aktualni gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić.