Radić, Šišljagić, Kušec i Mlinarević kandidati su za osječkog gradonačelnika

0

Borbu za lokalnu vlast u Osijeku najavila su četiri kandidata na predostojećim izborima. Za sada su svoje kandidate najavili HDZ, SDP, Snaga Slavonije i Baranje te Domovinski pokret.

HDZ u borbu za Osijeku ide s predsjednikom gradske i županije organizacije Ivanom Radićem. Radić je trenutno saborski zastupnih u prvom mandatu. Kao mladi političar od 32 godine HDZ će njime, uz dobre stranačke rezultate na parlamentarnim izborima, pokušat će pobijediti i voditi grad na Dravi. Potporu ima od Andreja Plenkovića. U posljednjih 30 godina HDZ nije ima gradonačelnika Osijeka.

Goran Kušec odabran je od strane SDP-a kao kandidat za gradonačelnika Osijeka. Kušec je sveučilišni profesor, osnivač navijačke skupine Kohorta te bivši glazbenik i radijski voditelj. Do sada nije bio u aktivnoj politici.

Vladimir Šišljagić kandidirao se za gradonačelnika Osijeka ispred svoje stranke Snaga Slavonije i Baranje. Bivši osječko-baranjski župan u dva saziva građanima je poznat i kao kirurg u osječkom KBC-u. Bivši je HDZ-ovac i HDSSB-ovac, a i nekadašnji saborski zastupnik. Sa svojom strankom kandidirao se i na proteklim parlamentarnim izborima, ali nije ostvario dostatan rezultat kako bi ušao u sabor.

Berislav Mlinarević nezavisni je kandidat ispred Domovinskog pokreta. Uspješni je poduzetnik u hotelijerstvu. Program za izbore mu se osniva na pokušaju vraćanja iseljenih Osječana te razvoj gospodarstva.