Protiv šefa carine Bajakovo i pomoćnika zbog krađe podnesena kaznena prijava Uskoku

0

Protiv šefa carine na graničnom prijelazu Bajakovo Anđelka Bare (57) i trojice suosumnjičenika policija je Uredu za suzbijanje korupcije i kriminala (Uskok) podnijela kaznenu prijavu.

Ne navodeći imena osumnjičenih, iz policije su izvijestili kako su proteklog vikenda policijski službenici PU vukovarsko-srijemske proveli kriminalističko istraživanje nad četiri osobe s područja naše Županije, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Zlouporaba položaja i ovlasti iz članka 291. stavka 1. Kaznenog zakona Republike Hrvatske.

Naime, 55- i 56-godišnji hrvatski državljani, obojica carinski djelatnici Područnog carinskog ureda Osijek, su 18. ožujka 2022. godine iz prostorije Graničnog carinskog ureda Bajakovo nezakonito prisvojili raznovrsnu (pretežito prehrambenu) robu, prethodno oduzetu u raznim carinskim prekršajnim postupcima.

Nadalje, navedeni osumnjičeni carinski djelatnici su u izvršenju kaznenog djela angažirali 20- i 52-godišnjaka, također hrvatske državljane, inače zaposlenike tvrtke koji obavljaju poslove održavanja prostorija ovog carinskog ureda, koji su kao pomagači sudjelovali u izvršenju kaznenog djela, kojom su se prilikom carinski službenici i 52-godišnji zaposlenik tvrtke za održavanje prostorija nepripadno materijalno okoristili.

Protiv četvorice hrvatskih državljana je Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podnesena kaznena prijava te su u subotu 19. ožujka predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave osječko-baranjske, navodi se u policijskom priopćenju.