Proslavljen Dan Gradske četvrti Gornji grad

0

Gradska četvrt Gornji grad proslavila je svoj Dan na blagdan svetih Petra i Pavla, ujedno nebeskih zaštitnika grada Osijeka. Uz proračun od 530.000 kuna prioritet im je, kažu iz četvrti, urediti Vijenac Josipa Kozarca, ali i uložiti u niz drugih komunalnih problema jer smatraju da je Gornji grad ogledalo grada Osijeka. Svečanosti je uz zamjenika gradonačelnika Dragana Vulina, nazočio i zamjenik župana Josip Miletić koji se prisutnima obratio u ime župana Ivana Anušića i u svoje osobno.

– Svim mještankama i mještanima Gradske četvrti čestitam blagdan sv. Petra i Pavla, ali i njihov Dan. Gornji grad zaista jest ogledalo grada Osijeka i unatoč ograničenim proračunskim sredstvima vidljivo je da je mnogo toga učinjeno. Tu je izuzetno važna i inicijativa prema Gradu Osijeku, a ne sumnjam da će u budućnosti suradnja s novom gradskom upravom uroditi realizacijom niza važnih projekata – istaknuo je Miletić.

Zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka Dragan Vulin također je svim stanovnicima Gornjeg grada čestitao njihov Dan te se osvrnuo na planirane investicije.

– Slažem se da je Gornji grad ogledalo i izlog grada Osijeka, a najveći broj ljudi koji dolazi u grad, dolazi upravo na područje Gornjeg grada. Pred nama je sada zadatak da vodimo brigu da ova četvrt bude infrastrukturno opremljena jer važno nam je kakvu sliku šaljemo našim posjetiteljima. Tu je nekoliko važnih projekata koje planiramo realizirati, poput uređenja Zrinjevca ili parkinga kod Trgovačke škole, a siguran sam da ćemo dio uspjeti već nakon rebalansa proračuna u srpnju – naglasio je Vulin.