Pripreme za otvorenje baranjskih bazena u punom jeku

0

Bazeni u Kneževim Vinogradima i Belom Manastiru za kupače otvorit će se sredinom mjeseca, a pripreme su u punom jeku. Suljoški bazeni otvaraju se 12. lipnja, a belomanastirski 15., ukoliko vrijeme dozvoli.

Od direktorice tvrtke Kneževi parkovi d.o.o., koji upravljaju ŠRC Kneževi Vinogradi, Jasne Petrović, saznajemo kako su spremi za novu kupališnu sezonu te da su svi poslovi oko održavanja u tijeku. Cijene ulaznica biti će kao prošle godine, a posjetiteljima su na raspolaganju tobogan, ležaljke i ugostiteljski dio, odnosno restoran Panon.

Sezonske ulaznice kreću u prodaju od sutra, a sezonske za djecu s područja općine, kao i svake godine, financirana Općina. Dječje sezonske ulaznice mogu se preuzeti već sada pa sve do 30. lipnja.

Novi belomanastirski bazeni prošle su godine bili otvoreni dva tjedna, ali su u tom razdoblju privukli velik broj posjetitelja, za ovu godinu pripremaju brojne nove sadržaje.

Od tajnika Zajednice športskih udruga, koja ove godine preuzima održavanje bazena, Zlatka Novaka, saznajemo kako se bazeni planiraju otvoriti 15. lipnja ukoliko vrijeme bude pogodovalo kupališnoj sezoni.

Pripreme su u punom jeku pa su tako dva od tri bazena već napunjena vodom, a onaj treći dječji biti će spreman idućih dana.

Osim dječjeg bazena, bazena s toboganima i drugim atrakcijama i poluolimpijskog bazena posjetitelji će ove godine uživati u minigolfu, odbojci na pijesku, badmintonu na umjetnoj travi. Za najmlađe spreman je napuhanac i trampolini.

U ugostiteljskom dijelu nudit će se sladoled, hrana, piće i napitci.

Novak dodaje kako se bazeni pripremaju već mjesec dana uređenjem okoliša, dodatnim sijanjem trave i drugo.