Prijem autora najboljeg jednominutnog filma u Hrvatskoj

0
foto:VUSZ

Župan Damir Dekanić, jučer je u Vinkovcima primio Saula Tikvića, Davorina Krešića i Dunju Šaran, autore najboljeg jednominutnog filma u Hrvatskoj.

Nakon što su pogledali pobjednički film, župan Dekanić se upoznao s videom koji su napravili „Behind the scene“, na kojem je prikazan cijeli put izrade pobjedničkog filma.

Tom prigodom župan Dekanić je rekao: „Oduševljen sam njihovim filmom! Njihova energija, simpatija i ljubav koju imaju prema svome kraju, dotaknula je mnoge, pa tako i mene. Film me podsjetio na dane fakulteta, kada si daleko od svog doma i čekaš taj trenutak kada ćeš ići kući i ponovno se buditi u svome domu, svojoj lijepoj Slavoniji. Izbor kadrova filma, tekst i narativ,  sve je odrađeno vrhunski i vjerujem kako će dotaknuti i one ljude koji su otišli iz Slavonije i na neki način potaknuti ih da se vrate.“

Župan Dekanić također se osvrnuo na promociju Vukovarsko-srijemske županije pa istaknuo: „Smatram kako možemo puno bolje i da vrijedimo puno više. Ovakvi mladi ljudi, koji vole svoj kraj će sigurno doprinijeti tome da promocija bude veća. Moj cilj je stvoriti bolje uvijete za zapošljavanje, a samim time bolji život u našoj županiji. Još jednom upućujem iskrene čestitke pobjedničkom timu i želim da nastave raditi što vole, a moju potporu uvijek će u tome imati.“

Projektom Večernjeg lista Moja.hr, pod sloganom „Moj kraj, moja uspomena, moja budućnost“, 20 županija i Grad Zagreb odabrali su predstavnike koji su kreirali video u trajanju od jedne minute, a koji se temelje na osobama, običajima, svakodnevnim događajima, prirodi i sličnom.

„Jako je teško u jednoj minuti prikazati sve ljepote naše Slavonije. Nije nam bilo u cilju pokazati neke znamenitosti županije, nego reći zašto je ova županija naša, zbog čega smo tu i zbog čega smo odlučili ostati ovdje. Imao sam četiri svoja favorita koja sam daleko ispred nas stavio, ali suci su to drugačije vidjeli. Jednom kad prespavate ovdje i jednom kad dođete, uvijek ćete se vratiti. To je nekakva čarolija.“ –  rekao je Saul Tikvić ističući da su u pripremi nove ideje i projekti.

Glumica i spisateljica Dunja Šaran, koja je ujedno i autorica teksta videa kratko je iskazala svoje dojmove: „Tekst nije bilo teško pročitati zato što je to moj autorski tekst i sve je išlo spontano. Svi timovi su bili opterećeni time kako sažeti u minutu sve ljepote i sve to što nas veže za naš kraj, a mi smo nekako obrnuli priču. Kako je Slavonija poznata po svom bogatstvu, mi smo htjeli tu minutu prilagoditi sebi, maksimalno je razvući i ispuniti emocijama umjesto nekakvim gomilajućim sadržajem. Nama je bila namjera probuditi emocije u onima koji su ocjenjivali, pogotovo u ovim izazovnim vremenima, emocija je nešto što je prijeko potrebno ljudima.“

„Zajedno smo radili i dio smo istoga tima od prvoga dana. Kamermani smo bili oboje, i Saul i ja, montaža je radio Saul, a dronom sam upravljao ja. Nagodinu se manifestacija održava kod nas, Vinkovci ili Vukovar, još nije definirano, ali bitno je da bude u našoj županiji.“- rekao je Davorin Krešić.