Preventivna akcija: „Biciklirajmo biciklističkom“ na području Grada Našica

0
foto:PU osječko-baranjska

Policijski službenici Odjela prevencije Policijske uprave osječko-baranjske i Policijske postaje Našice, proveli su aktivnosti u okviru lokalnog preventivnog projekta „Biciklirajmo biciklističkom“ na području Grada Našica.

U preventivnu akciju uključio se i Grad Našice, odnosno gradonačelnik i Vijeće za prevenciju Grada Našica, uz nabavku svjetala kojima su policijski službenici nagrađivali bicikliste koji su tijekom vožnje zapaženi da se propisno i sigurno kreću.

FOTO:PU osjeko-baranjska

Policijski službenici biciklistima su skrenuli pozornost na prometna pravila koja se odnose na vozače bicikla te su im tom prilikom uručili i informativno-edukativni letak u kojemu su opisana prometna pravila, ali i uređaji i oprema koje svaki bicikl i biciklista koji sudjeluje u prometu mora posjedovati.

Biciklisti su također upućeni na podizanje razine svijesti o posljedicama neodgovorne i nesmotrene vožnje, budući da svojim ponašanjem mogu znatno pridonijeti poboljšanju vlastite sigurnosti kao i sigurnosti drugih sudionika u prometu kroz poznavanje i poštivanje prometnih propisa.