Preporuke za klizališta na otvorenom

0
foto:pixabay

Nacionalni stožer civilne zaštite donio je preporuke za klizališta na otvorenom koja se mogu koristiti u rekreativne svrhe uz pridržavanje epidemioloških mjera te osiguranje najmanje 15 četvornih metara ledene površine po klizaču, a na klizalištu može biti maksimalno 25 osoba.

Kako je u subotu objavljeno na stranicama ravnateljstva Civilne zaštite MUP-a, ograničava se maksimalni broj osoba u prostoru klizališta sukladno mjerama fizičke udaljenost od dva metra. Za svaku organiziranu rekreativnu aktivnost klizanja uspostavit će se sustav vođenja evidencije prisutnih osoba.  

Dok su na snazi posebne mjere, na klizalištu moraju biti osigurani svi higijenski i sigurnosni uvjeti, a općenita preporuka za unutarnje prostore uključuje prozračivanje otvaranjem prozora, a manje korištenjem ventilacijskih sustava. 

Tijekom dana potrebno je što češće dezinficirati objekte, a posebno nakon svakog termina klizanja. Treba osigurati raspored klizanja na način da između termina bude dovoljno vremena razmaka koji će se iskoristiti za čišćenje i dezinfekciju prostora.

Tijekom boravka na klizalištu potrebno je držati fizički razmak od dva metra između svih osoba na klizalištu, osim ako su korisnici iz istog kućanstva.

Klizači, kako se navodi, trebaju paziti da ne dolazi do sudaranja odnosno bliskih kontakata, a nužno je klizati sporijim do umjerenim tempom. 

Preporučuje se korištenje vlastitih klizaljki, a klizaljke koje se posuđuju treba za to zadužena osoba dezinficirati odmah po završetku klizanja.