Premijer Plenković negativan na koronavirus

0
foto:VLADA RH

Premijer Andrej Plenković obavio je u nedjelju testiranje na prisutnost koronavirusa i nalaz je negativan, potvrdio je u ponedjeljak medijima glasnogovornik Vlade RH, Marko Milić.

 Predsjednik Vlade obavio je testiranje, nakon što je u subotu održan sastanak u Vladi, na kojem je sudjelovala i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, a kojoj je u nedjelju utvrđena zaraza koronavirusom. 

 “Sukladno preporukama epidemiologa, predsjednik Vlade Andrej Plenković obavio je jučer testiranje na prisutnost koronavirusa. Nalaz je negativan”, izvijestio je glasnogovornik Vlade Marko Milić.

 U Vladi je u subotu održan sastanak o pripremi Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske  do 2030. godine te Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, kao i oko borbe protiv COVID-19, a na njemu je sudjelovala i ministrica Brnjac. 

 Brnjac se odlučila testirati u nedjelju nakon što je osjetila simptome bolesti. Dobrog je zdravstvenog stanja s blagom kliničkom slikom, rekao je jučer glasnogovornik Vlade.

 Samoizolacija je određena ministru rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josipu Aladroviću i ministru gospodarstva i održivog razvoja Tomislavu Ćoriću, koji su sjedili pored ministrice Brnjac. 

 Ostalim nazočinima određena je mjera pasivnog nadzora  te preporuka o pojačanom nadzoru zdravstvenog stanja, uz obavezno testiranje na koronavirus.