Preko 42 tisuće ljudi potpisalo peticiju za zabranu držanja psa na lancu, potpišite i vi!

0
foto: Prijatelji životinja

Prijatelji životinja, Sklonište Prijatelji Čakovec, Udruga Pobjede iz Osijeka i druge članice Mreže za zaštitu životinja velikom nacionalnom kampanjom „Za Hrvatsku bez pasa na lancu” traže hitnu izmjenu postojećeg Zakona o zaštiti životinja uvođenjem potpune zabrane držanja pasa na lancu.

Do sada je ovu peticiju potpisalo više od 40 tisuća ljudi, točnije 42.065 dok je taj broj povećava iz minute u minutu. Skupljanje j ezapočelo prije dva tjedna, a u samo dva dana skupljeno je 30 tisuća potpisa. Kako biste potpisali peticiju potrebno je unijeti tražene podatke u online obrazac. Svaka osoba može potpisati peticiju samo jedanput. Nakon što se prikupi dovoljan broj potpisa upućuje se Vladi RH.

Prijatelji životinja, koji godinama rade na izmjenama Zakona, jasni su u namjeri da se Zakon o zaštiti životinja mora promijeniti i da se držanje pasa na lancima mora potpuno zabraniti: „Od 2005. godine borimo se za potpunu zabranu držanja pasa na lancima. Smatramo da nitko tko nema uvjete za skrb o psu ne bi trebao niti imati psa. Držanje pasa na lancima sramotno je i nedopustivo.”

„Pse nazivamo najboljim čovjekovim prijateljem, a osuđujemo ih na ropstvo, na život u radijusu od nekoliko metara. Oni, koji po svojoj naravi vole slobodu više nego ljudi, kojima je priroda trčati, njuškati, istraživati, vezani su 10, 15 godina na iste te lančuge da bi što? Umrli u tom istom blatu poput psa Bobija iz okolice Petrinje koji je umirao u agoniji danima dok ga nisu spasili volonteri tek toliko da umre na toplom i uz ljudski dodir i utjehu.” Tako ne samo da govore nego i osjećaju aktivisti čakovečkog skloništa Prijatelji koji su od samih početaka, uz još mnoge druge udruge, bili na terenu i spašavali unesrećene pse.

Ako se želite pridružiti ovoj akciji i potpisati peticiju. Slijedite upute klikom ovdje.

foto: Prijatelji životinja