Pregazio pješakinju na zebri i pobjegao s mjesta nesreće. Žena teško ozlijeđena

0
foto: Pixabay

Policijska uprava brodsko-posavska objavila je danas o prometnoj nesreći koja se dogodila u Slavonskom Brodu, na raskrižju Ulice Petra Svačića i Matije Gupca (kružni tok), dana 5. lipnja, u 9.10 sati, u kojoj je 74-godišnja pješakinja teško ozlijeđena.

Policijski službenici su očevidom utvrdili da je do prometne nesreće došlo, jer 89-godišnjak upravljajući osobnim automobilom prilikom skretanja udesno nije propustio pješakinju koja je prelazila kolnik na obilježenom pješačkom prijelazu te je došlo do udara automobila u istu i njenog pada na kolnik. Ozlijeđenoj 74-godišnjakinji je pružena liječnička pomoć te je prevezena u bolnicu i zadržana na daljnjem liječenju, a ozljede su okvalificirane kao teške.

Nakon prometne nesreće 89-godišnjak je napustio mjesto događaja ne obavijestivši policiju, odnosno ovlaštenu osobu koja obavlja očevid, a čiji dolazak je trebao sačekati na mjestu prometne nesreće.

Policijski službenici su ubrzo pronašli 89-godišnjaka protiv kojeg podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu