Predstavljeni plakati nacionalnog preventivnog projekta „Živim život bez nasilja“

0

U sklopu Nacionalnog preventivnog projekta pod nazivom „Živim život bez nasilja“, Policijska uprava Osječko-baranjska i Grad Osijek dogovorili su suradnju u smislu osiguranja sredstava za preventivne aktivnosti policije.

Putem Vijeća za prevenciju Grada Osijeka osigurana su sredstva kojima su izrađeni plakati koji prate provedbu nacionalnog preventivnog projekta „Živim život bez nasilja“.

Plakati su u dogovoru s Osnovnim i Srednjim školama na području Grada Osijeka, uručeni predstavnicima škola te su postavljeni na vidljiva mjesta. Informativnim plakatima se pozornost učenika i djelatnika škole, ali i svih osoba koje posjećuju školu usmjerava na problem nasilja. Isto tako, plakati su iskaz namjere za suočavanje s problemom nasilja bez obzira na životnu dob te poticaj svim građanima za razvijanje kritičkih stavova o nasilju u društvu.

Isticanjem plakata želi se utjecati na svijest građana o problemu nasilja i potaknuti svakoga da pomogne u sprječavanju negativnih stavova društva o problemima koji se svakodnevno događaju