Požegi predano 50 nekretnina u državnom vlasništvu na upravljanje

0
foto: PSŽ

Pedeset nekretnina u državnom vlasništvu jučer je dano na upravljanje Požeško-slavonskoj županiji i gradu Požegi. Najveći broj predmeta odnosi se na državno zemljište koje bi se uskoro moglo naći u funkciji izgradnje poduzetničkih zona i inkubatora te komunalne infrastrukture ključne za razvoj manjih sredina. 

Sporazum o decentralizaciji upravljanja državnom imovinom potpisali su u Požegi čelnici županije i grada s resornim ministrom i potpredsjednikom Vlade Brankom Bačićem koji je najavio i skori projekt spajanja Požege na autocestu.

“Koji su jedinicama lokalne samouprave bitni da bi mogli raditi projekte izgradnje komunalne i javne infrastrukture, javnih objekata vodoopskrbe i odvodnje, prijave na natječaje Europske unije. Nadam se da ćemo u ovom zadatku koji je pred nas stavila Vlada Republike Hrvatske, a želeći upravo ispuniti ciljeve decentralizacije, biti uspješni, ubrzati procedure i državnu imovinu staviti u funkciju razvoja gospodarstva i razvoja Požeško-slavonske županije. S obzirom na to da se predmet izdavanja građevinske dozvole za brzu cestu koja će spojiti Požegu s autocestom nalazi kod vas u ministarstvu, o čemu smo i maloprije razgovarali na sastanku, htjela bih spomenuti kako se nadamo, a ujedno vas i zamoliti, da u što kraćem roku dođemo do iste”, istaknula je županica Antonija Jozić.

“Vjerojatno ćemo lakše riješiti razne prepreke tijekom ovakvih postupaka koje se provode uz nekretnine koje su predmet današnjeg sastanka”, rekao je Željko Glavić, gradonačelnik Požege.

“Mi ćemo sada vrlo brzo izdati i građevinsku dozvolu, to je jedan od strateških projekata RH, dio kapitalne infrastrukture, ceste koje iznimno znači za cijelu Zlatnu dolinu pa ćemo to vrlo brzo riješiti”, izjavio je Branko Bačić, potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i državne imovine.