Potraga za pisanicama i ove će godine zabaviti i uljepšati preduskrsne blagdane najmlađim Vukovarcima

0
Foto: Ivan Matić

Turistička zajednica grada Vukovara uz potporu Grada Vukovara i ove godine organizira zabavno-edukativnu potragu za uskršnjim pisanicama koje su skrivene na najznačajnijim lokacijama u gradu.

“Ovom igrom za najmlađe sugrađane želimo stvoriti blagdansku atmosferu nadolazećeg najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa, potaknuti djecu na boravak na otvorenom, druženje, upoznavanje grada i njegovih znamenitosti te poticati na istraživanje i snalaženje u prostoru, s obzirom da djeca u potrazi koriste plan grada s označenim lokacijama na kojima se nalaze pisanice. Kako su prethodnih godina reakcije bile iznimno pozitivne te je interes djece bio velik, ove godine smo pripremili 150 pisanica, a svaka od njih se može zamijeniti za prigodni poklon koji je pripremila Turistička zajednica grada Vukovara i dm Drogeriemarkt”, poručuju iz Turističke zajednice grada Vukovara.

Osim same potrage za pisanicama tete iz Dječjeg vrtića Vukovar 1 pripremile su prigodnu predstavu, a djecu će osim toga zabavljati i uskršnji zeko koji će im uz zvuke gitare pomoći u potrazi za pisanicama.

Prva potraga za pisanicama, tada virtualnim koje su se pronalazile pomoću pametnih telefona, održana je 2019. godine u Park-šumi Adica čime je Vukovar postao prvi grad u Hrvatskoj u kojem se održala ovakva vrsta događanja za najmlađe.

Potraga za pisanicama održat će se u u subotu, 9. travnja, a u 11 sati istoga dana novinarima će je predstaviti direktorica Turističke zajednice grada Vukovara, Marina Sekulić.