Posljednja sjednica belomanastirskog Gradskog vijeća u ovom mandatu

0
foto: MB Press

Danas je održana posljednja, 38., sjednica Gradskog vijeća Belog Manastira u ovom mandatu. Neke od glavnih tema bile su potpore poduzetnicima, proračun, držanje kućnih ljubimaca, kuglana u PEER centru i imenovanje gradskih parkova.

Potpore za poduzetnike nastavljaju se i ove godine s inicijalno osiguranih 300 tisuća kuna za pomoć gospodarstvu. Gradonačelnik Rob objasnio je kako se radi o pomoći zbog koronakrize koja je obuhvatila prvenstveno ugostitelje kojima je bio zabranjen rad. Dodao je kako se radi o 2.000 kuna pomoći po zaposlenoj osobi.

Na sjednici bilo je potrebno izglasati Odluku o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama te divljim životinjama. Ova odluka za temelj ima izmjene Zakona o zaštiti životinja kojim se jedinicama lokalne samouprave daje veća autonomija. Grad Beli Manastir proteklog je mjeseca otvorio javno savjetovanje na ovu temu.

,,Želimo prvenstveno zaštititi životinje da ne završe na ulici i da Zakon provodimo kako treba. Kazne će biti veće i rigoroznije, kontrole češće. Cilj je imati veći broj procijepljenih, čipiranih, a napuštenih što manje.”, rekao je Rob.

Dodao je kako se ovom odlukom komunalnom redaru daju veće ovlasti te će se raditi na boljoj suradnji s pružateljima usluga, Veterinarskom stanicom Beli Manastir.

Kuglana u PEER centru odlukom na sjednici daje se na upravljanje udruzi Projekt građanske demokratske inicijative koja će nekomercijalno voditi kuglanu za sve građane.

Obzirom da parkovi na području grada do sada nisu imali službena imena, na ovoj sjednici i to je promijenjeno. Tako će se parkovi i druge površine od sada zvati Park Kolodvor, Park grada Vukovara, Park žrtava Domovinskog rata, Park Benga i slično, otkrio je Rob.