Policija u pretrazi doma pronašla oružje, 80 grama amfetamina i psilocibinske gljive

0
foto: MB Press/Ilustracija

Temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu pretražen je dom i prostorije koje osumnjičeni koristi. Pritom je pronađeno i oduzeto 80,12 grama droge amfetamin i 1,07 grama psilocibinskih gljiva koje se nalaze na popisu droga, psihotropnih tvari i biljaka, izvijestila je jučer PU brodsko-posavska.

Postupajući po operativnom saznanju policijski službenici Interventne jedinice policije Policijske uprave brodsko-posavske, dana 28. ožujka, oko 19:25 sati, na području Slavonskog Broda kod osobe su uočili oružje. Utvrdili su da se radi o 44-godišnjaku kod kojega je pronađen i oduzet pištolj i 37 komada pripadajućeg streljiva (cal. 9 mm), stoji u izvješću.

Navedeni je uhićen te je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje u sklopu kojega je dana 29. ožujka, temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu pretražen dom i prostorije koje osumnjičeni koristi. Pritom je pronađeno i oduzeto 80,12 grama droge amfetamin i 1,07 grama psilocibinskih gljiva koje se nalaze na popisu droga, psihotropnih tvari i biljaka.

Također je pronađen i oduzet pištolj (cal. 7,62 x 25 mm) te 66 komada raznog streljiva.

Policijski službenici protiv 44-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, te optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, zaključuje policija.