Policija objavila detalje teške nesreće u Đakovu u kojoj je poginuo motociklist

0
foto: MB Press/Ilustracija

Policija je završila očevid teške prometne nesreće koja se dogodila jučer na đakovačkoj obilaznici u kojoj je smrtno stradao 26-godišnji motociklist.

Utvrđeno je da vozač šlepera nije stao na znak “Stop” i u tom trenutku je na šleper naletio 26-godišnji motociklist.

„Sinoć oko 18 sati došlo je do prometne nesreće u kojoj je smrtno stradao 26-godišnjak iz Đakova i ovu prigodu bih iskoristila izraziti sućut obitelji mladog čovjeka. Obavljenim očevidom je utvrđeno da se 32-godišnjak iz Vuke, koji je upravljao šleperom, kretao državnom cestom A5 od naplatnih kućica prema đakovačkoj obilaznici i nije stao na znak „stop” i u tom trenutku je na šleper naletio motociklist kojim je upravljao 26-godišnjak iz Đakova, a koji se kretao đakovačkom obilaznicom prema jugu. Motociklist je, nažalost, na mjestu događaja preminuo, vozač šlepera je alkotestiran i nije imao reakciju na alkohol, a motociklist je imao zaštitnu kacigu i zaštitnu jaknu.

Očevid na mjestu događaja obavila je očevidna ekipa PP Đakovo u suradnji s općinskim državnim odvjetnikom, a državna cesta D7 bila je zatvorena za sva promet od 18:20 do 22 sata.

Tijelo motociklista prevezeno je na patologiju KBC-a Osijek gdje će danas biti obavljena obdukcija po nalogu općinskog državnog odvjetnika, a protiv vozača šlepera slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu”, izjavila je za Radio Đakovo Edita Roterbauer, glasnogovornica PU osječko-baranjske.