Policija objavila detalje premlaćivanja mladića odjevenog u Djeda Mraza: Teško je ozlijeđen, napadač – uhićen

foto: MB Press

Policija je utvrdila identitet četvorice sudionika jučerašnje tučnjave u Slavonskom Brodu, u kojoj je mladić odjeven u kostim Djeda Mraza brutalno pretučen, što se vidi na snimci koja se proširila društvenim mrežama, a upozoravamo da je uznemirujuća.

Jedan od sudionika tučnjave je pripadnik Hrvatske vojske. Na snimci se vidi da na cesti leži mladić i pokušava ustati, no drugi ga udara nogom u glavu, zbog čega ostaje nepomično ležati. Iz Ministarstva obrane najoštrije su osudili incident te od Vojne policije zatražili da provede istragu. Neslužbeno doznajemo da je vojnik prije dvije godine već stegovno i kazneno odgovarao za nanošenje tjelesnih ozljeda i prijetnje smrću. Iz vojske nije izbačen, nego je u međuvremenu napredovao i primio nagrade. – Piše HRT.

– Što se tiče svih incidenata, naravno da policija radi i tijekom blagdana, 24 sata svaki dan i evo, ako mogu još jednom pozvati sve naše građane, ovo je blagdan mira, blagdan ljubavi, svjetla, radosti i proslavimo ga tako, prije svega u krugu naših obitelji, komentirao je tučnjavu u Slavonskom Brodu  ministar unutarnjih poslova i potpredsjednik Vlade Davor Božinović.

Dana 24. prosinca oko 15.15  zaprimljena je dojava o narušavanju javnog reda i mira (tuča više osoba) na ulici u Slavonskom Brodu, Šetalište braće Radić. Na mjesto događaja odmah su upućeni policijski službenici koji su potvrdili istinitost dojave te zatekli 21-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 1,82 promila, vrijeđao policijske službenike, zbog čega je uhićen uz uporabu sredstava prisile, navodi u priopćenju PU slavonskobrodska.


Protiv 21-godišnjaka policija podnosi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dok nad istim slijedi daljnje kriminalističko istraživanje vezano za kazneno djelo “sudjelovanje u tučnjavi”.

Policija dodaje da se u Opću bolnicu u Slavonskom Brodu javio drugi 21-godišnjak koji je sudionik tuče i kod kojeg je konstatirana teška tjelesna ozljeda. Nakon pružene liječničke pomoći pušten je kući. U vezi s teškom tjelesnom ozljedom 21-godišnjaka, policijski službenici priveli su 24-godišnjaka zbog sumnje da je počinio kazneno djelo “teška tjelesna ozljeda” te nad njim traje kriminalističko istraživanje, ističu iz policije.

Policijski službenici su operativni radom došli do saznanja i priveli više osoba u dobi od 20, 23, 20 i 22 godine, nad kojima traje kriminalističko istraživanje zbog sumnje u kazneno djelo “sudjelovanje u tučnjavi”,

Policijski službenici nastavljaju daljnji rad na utvrđivanju činjenica i okolnosti  tog događaja te podnošenju odgovarajućih prijava.

Podsjetimo, nakon objave video snimke tučnjave na internetu i lokalnim portalima, dio “komentatora” je jednog od sudionika “identificirao” kao djelatnu vojnu osobu. Na snimci se vidi kako na cesti leži mladić obučen u Djeda Mraza.

Nakon što se neslužbeno doznalo da je napadač koji je udario mladića vojnik, oglasilo se i Ministarstvo obrane.

Iz MORH-a poručuju da najoštrije osuđuju svaku vrstu nasilnog ponašanja i da od Glavnog stožera Oružanih snaga i Vojne policije očekuju poduzimanje mjera kako bi se rasvijetlile sve okolnosti te pokretanje stegovnog postupka ako se dokaže odgovornost pripadnika Oružanih snaga.