Policija objavila detalje: Pijani vozač izazvao prometnu, napuhao je preko 3 promila

0
foto: Podravski list

Teška prometna nesreća dogodila se jučer na Peteranskoj cesti na izlazu iz Koprivnice. U sudaru Mazde i Bmw-a više se osoba ozlijedilo, a kako je priopćila PU koprivničko – križevačka, do prometne nesreće je došlo nakon što je pijani vozač Mazde prešao na suprotnu stranu ceste, piše Podravski list.

“Jučer, 27. veljače, u 6:50 na otvorenom djelu državne ceste broj 41, Koprivnica – Peteranec, 39-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom koprivničke registarske oznake u smjeru Peteranca. Zbog nepropisnog kretanja vozilom je djelomično prešao na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera te se sudario s osobnim automobilom virovitičke registarske oznake, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 38-godišnji vozač”, stoji u priopćenju PU koprivničko – križevačke.

U prometnoj nesreći ozlijeđen je 39 – godišnji vozač vozila koprivničke registarske oznake i dvije putnice (35,44) iz osobnog automobila virovitičke registarske oznake. Vozaču koji je prouzročio prometnu nesreću očitana je koncentracija alkohola od 3,06 promila te mu je u Općoj bolnici Koprivnica vađena krv i izuzet urin zbog utvrđivanja točne koncentracije alkohola u organizmu.

“Kvalifikacija ozljeda će biti poznata po zaprimanju liječničke dokumentacije, a policijski službenici nastavljanju kriminalističko istraživanje. Zbog obavljanja očevida, od 7:16 do 9:30 promet se odvijao naizmjeničnim propuštanjem vozila jednim kolničkim trakom uz fizičko upravljanje prometom policijskih službenika”, navode iz Policije.