Policija objavila detalje jučerašnje prometne nesreće na autocesti A3

0
Foto: PU vukovarsko-srijemska

U četvrtak, 8. veljače došlo je do prometne nesreće na autocesti A3 kada su se dva teretnjaka sudarila. PU vukovarsko-srijemska objavila je detalje prometne. Prema izvješću policije, teretni automobil koji je upravljao 42-godišnjak, hrvatski državljanin, sudario se s priključnim vozilom na traci za zaustavljanje vozila u nuždi.

“Očevidom prometne nesreće obavljenim na mjestu događaja utvrđeno je kako se 8. veljače oko 13,35 sati, na sjevernom kolničkom traku autoceste A3 Zagreb-Lipovac, 42-godišnjak, hrvatski državljanin, upravljajući teretnim automobilom s pridodanim priključnim vozilom slavonsko-brodskih registracijskih oznaka, nije kretao sredinom obilježene prometne trake, već je vozilo pomaknuo udesno, prešao na traku za zaustavljanje vozila u nuždi te udario u priključno vozilo pridodano na teretni automobil bosansko-hercegovačkih registracijskih oznaka, koji je prethodno u toj traci zaustavio 66-godišnjak, državljanin Bosne i Hercegovine”, stoji u policijskom izvješću.
 
U trenutku prometne nesreće, 66-godišnji vozač se nalazio izvan teretnog automobila, u neposrednoj blizini stražnjeg dijela vozila, gdje je došlo i do udara u 66-godišnjaka.
 
U prometnoj nesreći oba sudionika su teško ozlijeđena, liječnička pomoć pružena im je u OŽB Vinkovci, a potom zbog težine ozljeda su upućeni u KBC Osijek na daljnje liječenje., navodi policija.
 
Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“ protiv 42-godišnjak biti će podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, zaključuje se.