Policija: Dvoje ranjenih su na respiratoru, oružje ‘nije i ne može biti’ legalno

0

Strašan zločin dogodio se sinoć poslije 20 sati u Sisku. Vatrenim oružjem ubijena je 45-godišnja žena, još četiri osobe teško su ranjene. Uhićen je muškarac koji se dovodi u vezu s pucnjavom u naselju Capraške poljane, priopćila je sisačko-moslavačka policija.

Luka Pešut, načelnik Policijske uprave sisačko-moslavačke, izrazio je sućut obitelji ubijene 45-godišnje žene te zaželio brz oporavak ozlijeđenima.

– Jučer oko 20.10 sati ova policijska uprava zaprimila je dojavu kako je u Ulici Capraške Poljane došlo do pucnjave vatrenim oružjem i da je više osoba ozlijeđeno- Na teren su upućene sve raspoložive snage i krenulo se s mjerama traganja za osobom koja je bila u bijegu. Oko 00.50 sati osoba je uhićena i privedena u prostorije policije gdje se nad njom provodi krim istraživanje. U pucnjavi je stradala 45-godišnja žena, a četiri osobe su teško ozlijeđene i prevezene u opću bolnicu u Sisku gdje su im konstatirane ozljede opasne po život. Osoba koja se dovodi u vezu s ovim nemilim događajem je starosti 58 godina, rekao je Pešut.

Igor Pasanec, voditelj Službe kriminalističke policije, rekao je kako se radi o kompleksnom događaju koji je policija u najkraćem roku dovela pod kontrolu. Trenutno je u tijeku provođenje hitnih dokazni radnih u koordinaciji s Županijskim državnim odvjetništvom u Sisku.

Prema zadnjim informacijama, dvije osobe su u jako teškom stanju, spojene na respiratoru. Druge dvije osobe su izvan životne opasnosti.

Policija je rekla da im počinitelj nije otprije poznat.

– Događaji koji su njega obuhvaćali nisu upućivali da bi bio spreman učiniti ovakvo teško kazneno djelo. Događaji koji su procesuirani prije više od 20 godina je beznačajan u smislu pozornosti koju je policija trebala upućivati osobi. Ništa nije upućivalo da bi isti mogao počiniti ovakvo kazneno djelo. Događaji se odnose na procesuiranje prekršaja iz domene zakona o oružju, gdje je u sklopu pretrage kod osobe pronađen i oduzet pištolj. Osoba je bila normalna ponašanja i ne od interesa policije, rekli su iz policije. 

Zločin je počinjen vatrenim oružjem koje napadač nije posjedovao legalno.

Što se tiče motiva zločina, policija je rekla da prvo mora dovršiti hitne dokazne radnje.

Ubijena i ozlijeđene osobe živjele su u neposrednoj blizini počinitelja.

– Policija nije imala intervencije koje bi na ikakav način upućivale na ovaj epilog.

Počinitelj nije u radnom statusu niti u mirovini, otkrili su iz policije. Počinitelj je bio sudionik Domovinskog rata.

– On je hrvatski državljanin, nije pružao aktivan otpor.