Plenković o izborima: Ne razumijem čemu šušur, bit će kad će biti

0
foto:HRT

Nakon sjednice Vlade premijer Andrej Plenković komentirao je navode oporbe da datum parlamentarnih izbora skriva kao zmija noge i da bi ih već raspisao da je siguran u svoju pobjedu. – Piše HRT.

– To je stvarno već smiješna teza koja više ne znam koga zanima. Oporba radi svoj posao cijelo vrijeme, mi smo na vlasti već osmu godinu, imamo povjerenje, a opozicija mora činiti bilo što da bi ljudi vidjeli kako postoji. Sve što rade je izmišljanje, fabriciranje kriza. Bacaju blato na Vladu kroz dvije teze, Jedna je da su svi koji su u HDZ-u kriminalci, lopovi i korumpirani. Drugi okvir, onih desnih, je da smo izdajnici, veleizdajnici, jugoslaveni, briselski namjesnici koji su zločesti jer koaliraju s manjinama, pa među ostalima i srpskom. To su jedine dvije političke inovacije koje je naša oporba, lijeva ili krajnje desna, plasirala u politički medijski prostor. Njihova strategija više se ne svodi na sučeljavanje argumenata, rekao je Plenković.

Na pitanje o koaliciji s Domovinskim pokretom rekao je kako o tome ništa ne zna.

– Kći mi je jučer imala rođendan pa sam se bavio s njom. Tračerajem se ne bavim, odgovorio je.

Datum izbora

Na pitanje kada će izbori, rekao je kad bude, bit će.

– Sve je u roku, ne vidim čemu šušur. Jesmo dobili izbore za četiri godine? Ima li neki suvisao razlog da bi si nešto strašno skraćivali mandat jer to hoće oporba? Dosta putujem i poznajem puno kolega koje se bave politikom u drugim zemljama i još nisam vidio da se parlamentarna većina prilagođava željama opozicije. To nije demokratura, diktatura, autoritarni pristup, to su normalna pravila igre parlamentarne demokracije u demokratskim zemljama. Bit će kad će biti. Bit će u zakonskom roku, sigurno neće biti iza zakonskog roka, poručio je premijer Plenković.