Pijan udario u radni stroj pa s njega srušio radnike, dvije osobe teško ozlijeđene

Foto: PU brodsko-posavska

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, u 15.05 sati, u Trnjanima kod Slavonskog Broda, teško su ozlijeđene dvije osobe, dok je jedna osoba lakše ozlijeđena.

Policijski službenici su očevidom utvrdili da je 65-godišnjak upravljajući teretnim automobilom započeo pretjecati radni stroj (tzv. banseg), koji se kretao ispred, a kojim je upravljao 67-godišnjak, dok 38-godišnjak koji se kretao upravljajući osobnim automobilom iza njih, nije brzinu kretanja vozila prilagodio osobinama i stanju ceste (mokar kolnik), te prometnoj situaciji ispred, uslijed čega je prednjim dijelom automobila udario u stražnji dio radnog stroja.

Obadva vozila su se zanijela te je došlo do udara teretnog automobila u radni stroj, kojom prilikom su putnici u dobi od 56 i 57 pali sa radnog stroja.

U ovoj prometnoj nesreći teško su ozlijeđene dvije osobe u dobi od 57 i 67, dok je 56-godišnjak lakše ozlijeđen, te su svi zbrinuti u bolnici u Slavonskom Brodu.

Alkotestom je u organizmu 38-godišnjaka očitana koncentracija alkohola od 1,12 promila, a kod 67-godišnjeg vozača radnog stroja 0,23 promila.

Tijekom trajanja očevida, u vremenu od 15.35 do 17.05 sati, promet je bio privremeno zatvoren na dionici na kojoj se dogodila prometna nesreća te preusmjeravan obilazno.

Policijski službenici protiv 38-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.