Pero Ćorić najavio kandidaturu za gradonačelnika Iloka

0
Foto: Ivan Matić

Član Predsjedništva stranke Desno Pero Ćorić najavio je danas kako će se kandidirati za gradonačelnika Iloka.

„Ovim putem želim izvijestiti putem elektronskih i tiskovnih medija da ću uz potporu stranke DESNO i naših partnera, udruga umirovljenika i udruga proisteklih iz Domovinskog rata, blagovremeno prikupiti potpise te se kandidirati za mjesto gradonačelnika Grada Iloka. Također ću biti nositelj i naše liste za gradsko vijeće Grada Iloka“, najavio je Ćorić.

Dodaje kako se politička platforma njegove kandidature temelji na „Deset političkih teza preporoda hrvatske državnosti“ koje su u sklopu političkog projekta DESNO predstavili u Vukovaru. Najavljuje kako će gradsku upravu Iloka sistematizirati, značajan dio poslati u zasluženu mirovinu, a otvoriti odjel za Europske integracije u kojemu će sjediti informatički pismeni mladi ljudi kojima je engleski kao materinji jezik.

„Mene kao budućeg gradonačelnika građani neće puno vidjeti u Iloku kako slušam žalbe tko je kome posjekao dud ili tko je kome ukrao jaje, više će me vidjeti na TV-u kako s punom torbom projekata sačinjenih od strane novoosnovanog mladog tima, hodočastim po Zagrebu i Bruxellesu te temeljem njih donosim projekte i novac pomoću kojih ćemo zaustaviti „bijelu kugu“ u Iloku i zaustaviti odlazak mladih i obrazovanih kadrova. U Iloku ću poticati ulaganje u brojne male OPG-ove kojima ćemo osigurati na javnim i transparentnim natječajima kvalitetno državno zemljište na kojima će proizvoditi organsku i zdravu hranu. Intenzivno ću raditi na spoju zelene i plave Hrvatske gdje ćemo moći plasirati svoje proizvode. Borit ću se zajedno s njima protiv daljnjeg stvaranja poljoprivrednih mastodonata i neću dopustiti stvaranje novovjekih grofova Eltz. Vratit ću Šarengradsku Adu u ustavno-pravni poredak RH te kroz lovno/ribolovni turistički program otvoriti niz novih radnih mjesta, na njoj i šire kroz Europski projekat „Natura 2000“ uzeti europske novce i potaknuti uzgoj stoke na tradicionalan način“, najavio je Ćorić.

Daje dodaje kako gradski proračun ovakav kakav jeste, ograničen, mora biti realan i socijalno osjetljiv te će ga u cijelosti ulagati u uređenje i održavanje zelenila i infrastrukture Iloka i pripadajućih naselja, Bapske, Šarengrada i Mohova.