Otvorena je nova Podravkina tvornica gdje će se proizvoditi tjestenina za 90 milijuna vrećica juhe godišnje

0
FOTO: Nikola Wolf/Podrasvki.hr

U Koprivnici je otvorena tvornica tjestenine u sklopu grupe Podravka vrijedna više od 14 milijuna eura. Tvornica se prostire na 4.500 četvornih metara i u njoj je zaposleno 20-ak ljudi. Na svečanom otvaranju uz brojne ministre bio je i predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Premijer Andrej Plenković u petak je u Koprivnici pustio u pogon novu Podravkinu tvornicu tjestenine, vrijednu 15 milijuna eura, čiji je maksimalni proizvodni kapacitet 9.000 tona tjestenine.

Novi pogon je klimatiziran i u potpunosti automatiziran. Sastoji se od linije za kratku i uvijenu tjesteninu, linije za pakiranje i paletiranje te automatizirano upravljanje paletama. Kako je rečeno, Podravka će novom tvornicom dodatno osigurati vlastitu proizvodnju tjestenine, modernizirati tehnološki proces proizvodnje te daljnji rast kategorije juha, kao i razvoj novih proizvoda.

FOTO: Nikola Wolf/Podrasvki.hr

Ovime nakon 50 godina Podravka dobiva kontrolu nad proizvodnjom sirovine za jedan od najvećih i najprofitabilnijih programa, a to je proizvodnja juha. Na dva nova postrojenja, koje je svako dugo oko 100 metara, godišnje će se proizvesti tjestenine za 90 milijuna vrećica juha za sva naša tržišta – navela je Martina Dalić, predsjednica uprave grupe Podravka, koja je još jednom podsjetila da je Podravka kompanija sada vrijedna preko 1,2 milijarde eura šte je povećanje za 800 milijuna eura od prije četiri godine te se zahvalila dioničarima na povjerenju, ali ponajprije Podravkinom timu i radnicima.

Premijer Andrej Plenkovića otvorenje nove Podravkine tvornice povezao je, kako kaže, sa odličnim pokazateljima rasta hrvatskog gospodarstva.

Upravo sam dobio podatke od DZS-a da je prosječna plaća za prosinac bila 1208 eura. Naš cilj bio je da prosječna plaća bude oko 1000 eura, a toliko sad iznosi medijalna plaća. Prognoze stručnih institucija se što se tiče rast gospodarstva u EU mnogo su  optimističnije nego prije, a  to je znak da će hrvatsko gospodarstvo nastaviti rast koji je konstantan – naveo je premijer Plenković.