Osječki Zoološki vrt dobio Pixbox, uređaj za fotografiranje

0
foto: HRT/Screenshot

Posjetitelji osječkog Zoološkog vrta sada imaju jedinstvenu priliku kreirati svoj suvenir – fotografije u digitalnom ili fizičkom formatu koristeći autonomnu fotoinstalaciju.

Pixbox predstavlja hrvatski proizvod koji je financiran sredstvima malih poduzetnika. Nakon uspješne probne faze u Osijeku, planira se postavljanje Pixbox-a na mnogim drugim atraktivnim lokacijama diljem zemlje.

Sada možete zabilježiti svoj posjet Zoološkom vrtu na poseban način stajući pred objektiv Pixbox automata i odabrati pozadinu koja vam se najviše sviđa za fotografiranje. Posjetitelji imaju potpunu slobodu kako će se postaviti na sceni koja je poput studijskog platna. Tako, mogu biti sigurni da će njihova omiljena životinja biti dio jedinstvene zajedničke fotografije.

Reakcije građana su iznimno pozitivne. Ističu kako im se sviđa ovaj novi način bilježenja posjeta Zoološkom vrtu, jer često zaborave podijeliti fotografije koje snime mobitelom, osim na društvenim mrežama. No, ovaj put mogu odmah dobiti otisak za uspomenu, što je zaista posebno.

Posebno su oduševljeni najmlađi posjetitelji koji su odabrali fotografirati se s najatraktivnijim stanovnicima Zoološkog vrta.

Fotografija kao suvenir

Za probni rad inovativne fotoinstalacije osječki Zoološki vrt nije odabran slučajno.

“Prošle godine smo uveli besplatan internet za svu našu posjetu, tako da, to ne bi bio, znači, ovo sve ne bi bilo moguće da to nismo napravili prije toga, tako da i sad’ samo nam je cilj da nastavimo raditi na digitalizaciji”, rekao je Nikica Jukić za HRT, voditelj Zoološkog vrta Osijek.

Iza Pixboxa stoji višegodišnji rad i uložene tisuće eura malih poduzetnika. Glavni je izazov tvorcima bio proizvesti uređaj koji će uvijek isporučiti savršenu fotografiju.

Da bi uređaj poput Pixboxa korisnicima bio što jednostavniji za uporabu, treba kvalitetno integrirati složene elektroničke i mehaničke sustave. Plan tvoraca je da se ovakvi napredni fotoautomati u budućnosti nađu na atraktivnim hrvatskim, ali i europskim turističkim odredištima.