Butković: Cijene struje i plina neće rasti, ostaju i potpore

0
FOTO:Vlada RH

Potpredsjednik Vlade Oleg Butković rekao je da će novi Vladin paket mjera pomoći stanovništvu i poduzetništvu te da neće biti povećanja cijene struje i plina, a najvjerojatnije će ostati i jednokratne potpore umirovljenicima i drugim korisnicima.

Upitan da prokomentira novi paket mjera koji je najavljen za četvrtak, Butković je na obljetnici Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo rekao da se paket međuresorno priprema te da će se “nastaviti sa svim dobrim stvarima koje su bile i do sada”, javlja HRT.

Kako je rekao potpredsjednik Vlade Butković, neće biti povećanja cijene električne energije i plina kada je riječ o građanima i većem dijelu poduzetništva. Dodao je da će vjerojatno ostati i jednokratne potpore za umirovljenike i sve ostale korisnike tih naknada.

Na primjedbe oporbe da je novi paket mjera HDZ-ovo predizborno kupovanje birača, Butković je odgovorio da je oporba u predizbornoj kampanji već dulje vrijeme, spomenuvši i nedavni zagrebački skup.

– Mi smo onda u predizbornoj kampanji već osam godina. Nije ovo prvi paket mjera koji je Vlada donijela, istaknuo je Butković, dodavši da su se iste ili slične mjere donosile i nakon pojave koronavirusa, odnosno nakon početka rata u Ukrajini kada su cijene energenata skočile.