Osječki student Pejo Bosnić dobio nagradu Hanfe za najbolji rad

0
Foto: EFOS / RO

Student EFOS-a Pejo Bosnić osvojio prvo mjesto u izboru Hanfe za najbolje znanstvene i stručne radove u 2023. godini.

U zagrebačkom Hotelu Dubrovnik održano je tradicionalno svečano uručenje Godišnje nagrade Hanfe studentima za najbolje znanstvene i stručne radove za 2023. godinu. Među najboljim studentskim radovima u Hrvatskoj, svog je predstavnika treću godinu za redom imao Ekonomski fakultet u Osijeku. Štoviše, student EFOS-a Pejo Bosnić zauzeo je pobjedničko prvo mjesto znanstvenim radom na temu „Paneuropska osobna mirovinska štednja kao novi oblik dobrovoljnog mirovinskog osiguranja“ pod mentorstvom dr. sc. Dražena Novakovića. Pejo je svoj rad imao priliku predstaviti i okupljenima prilikom svečanog uručenja nagrada, kojem je nazočio i dekan Ekonomskog fakulteta u Osijeku, prof. dr. sc. Boris Crnković.

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa), krovna organizacija za nadzor financijskih tržišta, financijskih usluga te pravnih i fizičkih osoba koje te usluge pružaju, tradicionalno je zaključila svoj natječaj za najbolje znanstvene i stručne radove svečanom dodjelom studentskih nagrada u Hotelu Dubrovnik. Primarni cilj Hanfe bio je produbiti i unaprijediti suradnju s domaćom akademskom zajednicom te potaknuti studentsku zajednicu na unaprjeđenje vlastite kreativnosti te razvoj vještina znanstvenog istraživanja. Za izradu znanstvenog rada studenti su na izbor dobili sljedeće teme: Utjecaj inflacije na privlačnost korištenja nebankovnih financijskih usluga, Paneuropska osobna mirovinska štednja kao novi oblik dobrovoljnog mirovinskog osiguranja, InsurTech – potencijal za industriju osiguranja i njezine korisnike, Decentralizirane financije – prijetnja ili katalizator razvoja financijskih usluga?, Prediktivna analitika u predviđanju trendova i donošenju investicijskih odluka, Digitalizacija i kibernetička sigurnost – izazovi i prilike.

Nakon velikih uspjeha studenata EFOS-a za 2021. i 2022. godinu, treće uzastopno ostvarenje ovakvog velikog rezultata studenta Peje Bosnića još je jedna od potvrda konkurentnosti Ekonomskog fakulteta u Osijeku među najrespektabilnijim visokoobrazovnim ustanovama u Hrvatskoj. Pritom je posebno važna činjenica kako je upravo EFOS jedini hrvatski fakultet koji je imao svog predstavnika među troje najboljih studenata tri godine u nizu.

„U ime Ekonomskog fakulteta u Osijeku i naše cjelokupne zajednice od srca čestitam Peji i njegovom mentoru dr. sc. Draženu Novakoviću na ovom sjajnom postignuću. Uistinu smo ponosni na uloženi trud našeg mladog kolege te zahvalni na prilici da njemu, kao i svim ostalim našim studentima, kroz akademski put pružimo potrebna znanja, uvjete i mogućnosti za osobni i profesionalni razvoj. Zahvalni smo i na tome što našu konkurentnost u ovom pogledu prepoznaje i Hanfa, koja je treću godinu za redom potvrdila kvalitetu radova naših studenata. Vjerujemo da će ovo priznanje dodatno motivirati naše studente na daljnju težnju prema akademskoj izvrsnosti, a takav pristup obrazovanju nedvojbeno slijede i uspjesi u svakom vidu budućeg profesionalnog i društvenog djelovanja“, poručio je prof. dr. sc. Boris Crnković, dekan Ekonomskog fakulteta u Osijeku.