Osijek: Koronavirusom zaražena djelatnica kabineta župana Ivana Anušića

0


FOTO:OBŽ

Koronavirusom je zaražena jedna djelatnica kabineta osječko-baranjskog župana Ivana Anušića, a za troje djelatnika kabineta župana određena je samoizolacija, izvijestio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.

“Od 33 novopozitivne osobe u Županiji, u posljednja 24 sata, jedna je djelatnica kabineta župana, a za još troje djelatnika kabineta župana epidemiolozi su odredili mjeru samoizolacije”, izjavio je novinarima načelnik Stožera dožupan Petar Lagator.

Ističe kako, po procjeni epidemiologa, veći broj djelatnika za samoizolaciju nije bio potreban jer je oboljela djelatnica cijelo vrijeme rada u uredu nosila zaštitnu masku.
Govoreći o epidemiološkoj slici u školama rekao je kako su u protekla 24 sata zaražena tri učenika, dva su iz osnovne škole u Tenji gdje je cijeli razred od 24 učenika stavljen u samoizolaciju, a jedan je iz Ekonomske škole u Đakovu, u kojoj se nastava već od ranije odvija na daljinu.

Na upit novinara o mogućnosti uvođenja novih preventivnih mjera Lagator podsjeća kako tijekom posljednjih mjeseci ta županija nije donosila posebne mjere s čime su u županijskoj Upravi posebno zadovoljni. 

Kako je epidemiloška slika u cijeloj Hrvatskoj približno ista te s obzirom na najave s nacionalne razine da će najkasnije u ponedjeljak biti donesene nove mjere, mi smo na današnoj sjednici Stožera odlučili da ćemo pričekati donošenje novih mjera na nacionalnoj razini, pa ćemo, ako bude bilo potrebno, donijeti i neke posebne mjere, pojasnio je.

Bolnički kapaciteti spremni za prihvat većeg broja bolesnika

Voditelj Zavoda za kliničku mikrobiologiju i bolničke infekcije osječkog KBC-a Domagoj Drenjančević ocijenio je kako su kapaciteti u KBC-u  zadovoljavajući te da su, u slučaju potrebe, spremni za prihvat većeg broja bolesnika. 

Na upit novinara kazao je kako nema potrebe za ponovnim postavljanjem kreveta u osječku sportsku dvoranu “Gradski vrt” jer su kapaciteti bolnice dovoljno veliki, i nije potrebno da se nešto dodatno poduzima.