Osijek i Rijeka remizirali, VAR poništio gol domaćina u sudačkoj nadoknadi

0
foto:NK Osijek

U subotu su na rasporedu dvije utakmice 18. kola domaćeg nogometnog prvenstva. Od 15 sati u Gradskom vrtu Osijek je igrao protiv Rijeke, završilo je 1:1. Od 17.30 igra se dvoboj Dinama i Gorice na Maksimiru. 

Uvjeti za igru u Osijeku od početka su bili teški. Padala je susnježica od koje je uskoro teren postao klizav i djelomično smrznut. No domaćini su se odlično snašli u takvim uvjetima te stvorili nekoliko prilika na startu. 

Osijek je stigao vodstvo u 9. minuti, zabio je Josip Špoljarić, a u 38. minuti Matija Frigan poravnao je s 11 metara na 1-1.

U drugo dijelu nije bilo toliko šansi kao u prvom, no veliko uzbuđenje dogodilo se u 88. minuti, kad je debitant Filip Živković pogodio za Osijek. Nakon dugog pregleda VAR-a, koji nije bio u punoj funkciji, sudac Patrik Kolarić opravdano je poništio pogodak 16-godišnjaku. 

Treći Osijek sada ima 31 bod, četiri manje uz utakmicu više od drugog Hajduka, a 10 manje uz dvije utakmice više od vodećeg Dinama, dok je Rijeka ostala osma sa 16 bodova, tri više od devetog Šibenika uz utakmicu više, a osam više od posljednje Gorice uz također utakmicu više.

Osijek – Rijeka 1:1

OSIJEK: 
Ivušić, Gržan, Barišić, Žaper, Jurčevič, Caktaš, Jugović, Nejašmić, Lovrić, Špoljarić, Mierez

RIJEKA: 
Labrović, Grgić, Galešić🟨, Dilaver, Vukčević🟨, Selahi, Hodža, Ampem, Janković, Marin, Frigan

⚽ Špoljarić 9′
⚽ Frigan 38′ 
⚽ Živković 88′