Optužen obiteljski nasilnik koji je sina pretukao letvom, kod sebe imao bombu više komad streljiva

foto: MB Press

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici podiglo je optužnicu protiv 55-godišnjeg hrvatskog državljanina (1967.) zbog počinjenih kaznenih djela nasilja u obitelji, tjelesne ozljede, prijetnje, oštećenja tuđe stvari te nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

DORH 55-godišnjeg muškarca tereti da je od kolovoza 2020. godine do 26. kolovoza 2022. u obiteljskoj kući na području Koprivnice, u alkoholiziranom stanju učestalo grubo vrijeđao i omalovažavao svoju suprugu.

“Ženu je fizički napadao i prijetio njoj i sinovima. Tereti ga se i da je 26. kolovoza više puta letvom udario 25-godišnjeg sina po glavi i tijelu te mu nanio tjelesne ozljede, kao i da je istog dana, nakon dolaska liječnika hitne pomoći, glavom udario u službeno medicinsko vozilo i oštetio ga. Okrivljenika se tereti i da je u kući neovlašteno držao 99 komada raznog streljiva i jednu ručnu bombu”, priopćio je DORH.

Vijeće Općinskog suda u Koprivnici prihvatilo je prijedlog državnog odvjetnika i produljilo okrivljeniku istražni zatvor u kojem se nalazi od 26. kolovoza 2022., zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i počinjenja kaznenih djela kojima prijeti.