Općini Stari Mikanovci dodijeljena financijska sredstva za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti

0

Središnji državni ured za demografiju i mlade dodijelio je Općini Stari Mikanovci financijska sredstva za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2021. godini.

Iznos dodijeljenih finacijskih sredstava iznosi 220.000,00 kuna, te će se koristiti za troškove plaća, režija i prehrane za predškolsku ustanovu „Vedri dani“ Stari Mikanovci.

Općina Stari Mikanovci Odlukom načelnika oslobodila je plaćanja roditelje naknade za vrtić za mjesec srpanj, te se ovim sredstvima rasteretilo i roditelje djece koja pohađaju vrtić.

Uz već provedenu energetsku obnovu objekta vrtića, te opremanje novom opremom cjelokupnog objekta vrtića, u pripremi je projekt rekonstrukcije tj. nadogradnje objekta vrtića koji će se kandidirati na operaciju 741 Programa ruralnog razvoja.

Ukoliko Općina Stari Mikanovci ostvari sredstva za rekonstrukciju i nadogradnju, proširit će se kapacitet vrtića te će vrtić moći primiti svu prijavljenu djecu.

Smatramo da će navedeni projekt uvelike poboljšati demografsku sliku Općine Stari Mikanovci, uz mjere koje Općina već duži niz godina provodi, a to su:

  • Školski pribor za osnovno i srednjoškolce,
  • Sufinanciranje prijevoza srednjoškolaca,
  • Stipendije za studente,
  • Novčana naknada za svako novorođeno dijete,
  • Mjera sufinanciranja kupnje i igradnje kuća na području Općine Stari Mikanovci.

Općini Stari Mikanovci, sa mnom kao načelnikom, svi stanovnici općine su na prvom mjestu, a najviše veseli povratak mladih obitelji i nastanak novih te popravljanje demografske slike samog stanovništva općine.

Općinski načelnik

Mario Milinković, bacc.ing.el.